Следва

Love Moschino

Пролетни екстракти - Обувките

Каквото и да си говорим, колкото и да се залъгваме, че обувките на висок ток са вредни за фигурата ти, че не са...

Fashion преди 15 години

Каквото и да си говорим, колкото и да се залъгваме, че обувките на висок ток са вредни за фигурата ти, че не са удобни, че с тях не може да се ходи по софийските улици, че са само за жени, които седят на бюро и т.н., всяка една жена има поне три чифта обувки по потресаващо висок ток в гардероба си, които обожава.

Интересното е не притежанието им, а отдадеността, с която жената се грижи за тях, почиства ги старателно, пази ги в оригиналните им кутии, прибира ги след всяко носене и не ги слага поне 5 дни след това, „защото обувките трябва да си почиват”. Високият ток е страст, водеща до вманиачаване и лудост дори, защото да си кажем често, не е съвсем нормално да си имаш специален албум, в който да събираш снимките на всичките си обувки. Само фактът, че снимаш личните си обувки като за каталог е леко притеснителен.

Но колкото и да си говорим за странните лудости, обземащи жените що се отнася до високите им токове, трябва да си признаем, че обувките с 12-сантиметрова височина са фетиш и страст, както на дамите, така и на господата.



 

Има няколко причини за това, но основната е, че когато се качиш на висок ток, ставаш по-висока (разбираемо е), ставаш по стройна, ходиш изправена, просто защото ако ходих както обикновено, ще паднеш. Ходенето на висок ток стяга дупето ти и повдига самочувствието ти.

Не защото обувките ти са PRADA, а защото ти се чувстваш истинска жена и само когато си на сандали с тънко токче, не се притесняваш да бъдеш женствена, силна и сексапилна.

За следващото лято дизайнерите налагат жените да бъдат секси. И точно по тази причина в колекциите им присъстват тесни рокли в ярки цветове и обувки на високи токове.

Ние харесваме всякакви токове. От ниски тънки 6-сантиметрови, до масивни 12-сантиметрови. Самата идеята е не толкова в тока, колкото в това, което прави с фигурата ти. А за благоприятното му действие си говорихме по-нагоре.

За тази пролет избрахме сандали и обувки на висок ток като най-вече се замислихме за практичността им. Та хубавото на сандалите тази пролет е, че могат да се носят с всичко. От рокли, поли, къси панталонки и тесни джинси. Най-любими са ни черните на Fendi и кафявите на Stefanel, защото стават за 4 сезона напред. Представи си ги и през есента, с плътен чорап и силно втален тренчкот.

More Fashion