Следва

Късо кино в ДНК и съвременните режисьори

Fashion STARTER: Кои цветове ЩЕ носим тази ПРОЛЕТ

null

преди 7 години

Тази пролет ще бъде ярка, енергична, успешна и динамична! Логично е водещият тренд на испанското фламенко да ни вкара в такт с предизвикателното червено, с женствените голи рамене и дългата пола с волани. Червеното е енергичен, привличащ вниманието цвят, който обаче ни накара да закопнеем по още отварящи сетивата, но по-сложни цветове.

Oscar de la Renta

Всички носят Портокалово, защо ли? То провокира пролетта, прераждането, новата енергия и мисъл. Изключително творчески цвят, той действа креативно и разгръща идеите до последния детайл. Въприема се и като доста агресивна багра, тъй като се асоциира с приключенията, поемането на рискове и екстровертността. Действа стимулиращо на организма, повишава волята, но и усещането за радост и забавление. Поради своята хроматичност обаче, често доста хора се страхуват да го носят или пък попадат на откровено нелепи съчетания.

От оранжевите цветове, които рапортът на Пантон класира тази пролет са Peach Echo и Fiesta. Първият е наситен пастелен оранж с розов нюанс и лек студен оттенък, а Фиестата, както подсказва името ѝ, е доста по-чист цвят на червеното, с жълта основа, ярък и огнен. Носим я с друг ярък цвят, да речем океанско синьо, по-приглушено тревисто зелено или небесно синьо. Прасковеното ни съветват да съчетаем със сивкаво-лилаво, розов кварц и нежно бебешко синьо.

Освен тях смело добавяме слънчевото жълто и пролетната картина засиява. Носим ги с позитивната енергия, която излъчва всеки един от тях, за да може всеки един ден да бъде окъпан в усмивки и добро настроение. Пролет е!

Вече се запознахме как носят портокаловото гранд-дамите на световния стил и така, нетърпеливи за още цвят и още настоение, дърпаме Дявола за опашката, пардон заровихме се в детайлите, а именно:

Червилото

Припомняме, че оттенъкът на новия сезон е сочно, ябълково червено! Клони още към оранж и по-розовеещи тонове. Избираме го спрямо тена и цвета на косата ни.

Откъде да го купим – Всички ги има на българския пазар, затова се насочваме към Douglas, M.A.C. или Sephora.Подред имената им са:
Виктория Бекъм – NARS – Heat Wave - $27
Оскар де ла Рента – M.A.C. – Follow your heart - $16.50
Маркеза – M.A.C. – Girl about town - $17
Джереми Скот – Clinique – Melon Pop $18

Чантите
Кой ще сложи толкова убедителен акцент на аутфита ако не, тя самата? Дамската чанта е светилище отвътре и наш най-верен приятел. Носим я в дръзки, ярки и наситени цветове, във всички възможни силуети. Любимци от подиума ни станаха:


Кристиан Диор


Марк Джейкъбс

Марни

Прада


Фенди

Откъде да ги купим

Манго - $59.99


Асос - $21.50


Net-a-porter - $895.00


Asos – 44.79

Обувките
Дали обичаме да ходим с 5 инча по-нависоко или разчитаме на комфорта на равната обувка имаме едно нещо наум – прибираме обичайните черно, бяло и кафяво замалко в гардероба и скачаме в чепици с характер!


Gucci


Gucci


Dolce&Gabbana


Lanvin


Balmain

Откъде да ги купим


Kenzo - €1,200.00


Mango – 69.99 лв


Зара – 99.95

Обеците
Някои казват, че скромността била черта на онези, които нямат други качества. Е тези обеци са тъкмо на място – огромни 80-тарски, те са statement-бижу, нахално натрапващи се в полезрението ни, гъделичкащо провокирайки перцепцията ни за цвят! Е, искаме!


Prada


Dolce&Gabbana


Oscar de la Renta

Откъде да ги купим


Марни – $410 от marni.com


Proenza Schouler – $550 от proenzaschouler.com


Percossi Papi – $1,535 от net-a-porter.com


Gucci – $1,100 от gucci.com

Слънчевите очила
Зарежете всичко скучно, животът е прекалено кратък! Това сякаш е посланието на новите тренди цайси от подиума. Виждаме ги преувеличени, елегантни котешки, с неправилна форма и пищна декорация. А, и цвят, много цвят по рамката и самото стъкло!


Fendi

Dolce&Gabbana


Stella McCartney

Откъде да ги купим


Chanel – от www.chanel.com


House of Holland - £95.00 от houseofholland.co.uk


Yazbukey - € 245.00 от luisaviaroma.com

Якето
То е дълго манто или стилен тренчкот елегантно наметнат през раменете ни или завързан на кръста. Носим го дълго, с освободен макси силует.


Джована Баталя, Парижка седмица на Модата


Мариан Теодорсен, Парижка седмица на Модата


Кандела Новембре, Парижка седмица на Модата

Откъде да го купим


H&M - 64,99 лв от hm.com


Mango - 159.99 лв. oт shop.mango.com/BG

More from View Sofia

More