Следва

Дойде ли краят? Джиджи Хадид откровено за Зейн

Асен Блатечки прегърна десетки жени „От любов към живота“

Един от най-любимите ни артисти – Асен Блатечки – раздаваше прегръдки в центъра на София...

Други преди 7 години

 Един от най-любимите ни артисти –  Асен Блатечки – раздаваше прегръдки в центъра на София в ролята си на посланици на кампанията срещу рака на гърдата “От любов към живота“. Тази година кампанията включва много офлайн и онлайн инициативи, а нейната емоционална кулминация ще бъде Походът срещу рака на гърдата, който ще се проведе на 4 юни в 11:00 часа в Южния парк, на поляната до входа от бул. Витоша.
Ето какво сподели Асен Блатечки за инициативата"

-Какво те мотивира да се присъединиш като посланик към кампанията на Avon срещу рака на гърдата?

Асен Блатечки:
Веднага приех поканата, защото силно подкрепям каузата и вярвам, че всяка жена, диагностицирана с ужасната болест, се нуждае от морална подкрепа.

-Част от кампанията тази година беше и експериментът „Прегърни ме!”, в който прегръщахте десетки дами в центъра на София. Какво се крие зад този символичен жест?

Асен Блатечки: В основата на тази идея е да покажем подкрепата си към жените, които се борят с рака на гърдата. Дадох си сметка, че процентът на жени с рак в България е голям и всяка 8-ма жена е застрашена. Никой не е застрахован, затова много ми се иска да съм успял да провокирам внимание към темата, към нуждата от профилактични прегледи и като цяло към грижата за нашето здраве. Разбира се, всички ангажирани с инициативата, включително и аз, много се забавляваха. Радвам се, че заредихме с положително настроение толкова много жени.

-Какво предстои в рамките на кампанията оттук нататък и как хората могат да се включат в нея?

Асен Блатечки: Голямото събитие, което предстои в тазгодишната кампания, е Походът срещу рака на гърдата. Той ще се проведе на 4-ти юни от 11:00 ч. в Южен парк. Призовавам всеки, който има желание и възможност, да се присъедини към събитието, за да демонстрира гражданска ангажираност. Тази година специално за дамите има и един прекрасен шал, който може да се закупи на място, онлайн на avon.bg или чрез Представител на Avon. 100% от печалбата от благотворителните продукти ще бъдат дарени за каузата. За повече информация можете да следите и фейсбук страницата: http://www.facebook.com/avobulgaria.


 

 

More Други