Следва

Breathtaker - Versace

Приказка за една красива пролет

През 1982 година двама братя – Харолд и Ларс Холсейн - решават да направят революция в модата на 80-те години...

Fashion преди 14 години

През 1982 година двама братя – Харолд и Ларс Холсейн - решават да направят революция в модата на 80-те години и да започнат да създават облекла, изцяло издържани в лек и романтичен стил. На пук на ярките неонови цветове, униформените сака, изкуствените материи, силно топираните коси, характерни за 80-те, братята създават собствена марка дрехи, която да изразява виждането им за наистина красивото.
Още с първата си колекция, братята Холсейн покоряват сърцата на всички жени в скандинавските страни като дрехите им стават задължителен елемент от гардероба на всяка дама.

Марката NOA NOA е с интересно виждане за красиво, с различна, непреходна естетика. Поради липсата на вдъхновение от бъдещето и настоящето, дизайнерите отправят поглед към миналото и се посвещават на създаването на продукт с винтидж усещане, в съвременна интерпретация.

В търсене на идеи, двамата братя обикалят света, достигат до най-интересните кътчета на земята, дори до раклите на нашите баби. Там те откриват неизчерпаемо вдъхновение като претворяват уникалните стари тоалети в колекции със ретро, романтично, нежно усещане през собствен прочит с модерно звучене.
Всяка колекция на марката е посветена на различни епохи като обединяващи елементи са близките идеи и нрави на времето, от което черпят вдъхновение.

Ако погледнем моделите за сезон есен/зима 2007 ще усетим духа на онези велики жени, на които всички ние се възхищаваме – Евита Перон, Марлене Дитрих, Мария Антоанета и Жана Д’Арк. В тази колекция видяхме реплики на оригинални панталони на ЕвиаПерон, изработени от най-фина коприна и тесни черни панталони, както и мъжки шапки характерни за стила на Марлене Дитрих. Дизайнерите на марката обаче не спряха до тук. За да направят колекцията максимално близка до епохата, върху която работят, успяват да вземат малко парче от тапет от Версайския дворец и от него разработват десен за плат.

Колекцията за сезон пролет/лято 2008 е посветена на руските принцеси. Отличителните елементи са ръчно везаните копринени блузи, шалове на рози от най-фина вълна, ризи с безброй малки копчета на гърба и панталони за езда.

За предстоящите летни дни, колекцията за сезон пролет/лято 2009 предлага уникална концепция от две на пръв поглед несъвместими идеи – свободата на американския юг и етмо мотиви. Отличителни елементи за това уникално вдъхновение са вталените сака с небрежно навити ръкави, които са комбинирани с шалварести панталони. Гащеризоните са с мотиви от „1001 нощ”, а за разкош са добавени и дълги гердани от фини стъклени мъниста. Белите памучни рокли поръбени с дантела говорят едновременно и за свобода, и за екзотика. Интересен елемент в колекцията за топлия сезон на 2009-та година са и малките безръкавни елечета обсипани с малки пайети и стъклени мъниста.

Колекцията е посветена на бохеми от нов тип. На жени, който имат различно, нежно усещане за красивото, търсещи модерен облик, вдъхновен от забравени отминали епохи. На дами, които са достатъчно романтични да танцуват цял ден с новата си рокля на малки китки и да се чувстват свободни, но и много модерни, жени които се чувстват удобно в секси свободни панталони и вталени памучни ризи.

В България магазинът на NOA NOA се намира в София, на Кърниградска 13.

More Fashion