Следва

Линдзи: "Все още чакам извинение!"

5 неща, които не знаете за Натали Портман

В края на август, Натали Портман направи своя режисьорски дебют с филмовата адаптация на драмата “A Tale of Love and Darkness”...

Други преди 7 години

В края на август, Натали Портман направи своя режисьорски дебют с филмовата адаптация на драмата “A Tale of Love and Darkness” /”Приказка за любов и мрак”/, в която и самата тя участва. Продукцията се базира на едноименния бестселър по мемоарите на Амос Оз.

За своята лична житейска история, обаче, Натали смята, че е досадна и скучна. „Доста се отегчавам, когато чета за себе си.”, споделя тя. „Много мила, с прекрасни родители, от добро семейство, с щастливо детство.” С две думи - няма нищо шокиращо и кой-знае колко нетипично в историята на живота ѝ. Но по повод намерението на актрисата да се изяви в режисьорския бранш, решихме да споделим с вас пет неща, които най-вероятно не знаете за нея. Признаваме, и ние не знаехме за тях.

1. Талантът на актрисата е забелязан от човек на Revlon, когато била едва на 9г. Той я попитал дали желае да стане модел: „Не, но бих искала да ме свържете с агент.”, отговорила тя. „Казах му, че искам да стана актриса.” По това време Портман била напълно наясно с желанието си да гради актьорска кариера, но нейните родители не били съгласни с това нейно решение. Филмът, който ѝ въздействал най-силно, е „Dirty Dancing”.

Натали получава първата си филмова роля две години по-късно - през 1994г., във филма на Люк Бесон – ‘Léon: The Professional’. „Когато започнаха снимките на филма, изобщо не знаех какво правя. Но все пак тогава бях само на 11г. В този период бях напълно неосъзната, свободна и искрена и цялото това преживяване за мен беше много забавно”. Баща ѝ също не се поколебал да изрази своите насоки – той имал изискване за това колко пъти да си дръпне от цигара, например и колко пъти да изрече нецензурни думи по време на снимките. „Не ми беше позволено да гълтам цигарения дим. Баща ми бе възложил на хора да стоят зад мен и да бълват дим.”

Léon: The Professional

2. Натали първоначално отказала да изиграе ролята на Анн Август във филма “Anywhere but here” (1999), защото в сценария били включени голи и любовни сцени с актьора Корбин Олред. Но Сюзън Сарандън отказала да направи филма с друг, освен Натали: „Натали Портман е избрана за ролята заради своята интелигентност и силен дух. Когато тя се отказа, част от екипа предложиха да се насочим към друга актриса, но аз им казах, че няма да го направим без нея”, казва Сюзън след излизането на филма. Една седмица по-късно ѝ изпратили ревизирана версия на сценария и тя приела. В крайна сметка окончателната версия на любовната сцена била така пренаписана, че да не се промени първоначалния замисъл, но да се запази необходимото благоприличие, на което Натали толкова много държала: Олред по бельо и една страстна прегръдка…

Anywhere but here

3. През 2003г., Портман завършва университета Харвард със специалност Психология. Тя винаги е била нещо като „книжен плъх”… В гимназията често е определяна като зубър. „Учих в държавно училище в Лонг Айлънд. Съученичките ми носеха чанти Prada... Хората не обръщаха особено внимание на това, че съм актриса. Бях популярна с това, че носех раница, по-голяма от мен самата.”, спомня си тя. Положението се подобрило в колежа, въпреки че колегите ѝ смятали, че тя е там повече заради своята популярност, отколкото че го заслужава. „Те смятаха, че съм най-глупавата актриса”.

Тя се записала в колежа веднага след излизането на първата част на “Star Wars”. Но както споделя пред Vogue, обучението в колежа не преминало без „вътрешни битки”. Тя признава и че е имала доста депресиращи моменти по време на своето обучение. „Беше важно да се науча как да се справям в такива тежки моменти”, спомня си актрисата.

Star Wars 

4. Но дори Харвард не е подготвил актрисата за ролята в прословутия филм „Black Swan” (2010), с която си спечели Оскар. За да се превъплъти в ролята, тя сваля почти 10кг. от теглото си, тренира по 16 часа на ден и преживява множество травми, включително две счупени ребра. „Имаше нощи, когато буквално си мислех, че ще умра”, спомня си актрисата.

Black Swan

5. Заедно със свой партньор, Портман основа своя собствена продуцентска компания, носеща името ‘Handsomecharlie Films’ в памет на Чарли Чаплин. Натали споделя, че целта на продуцентската къща е да създава повече женски роли. „Насочили сме се най-вече към женски комедии. В последно време има недостиг на такива.”, споделя актрисата пред Vogue. “Опитваме се да създадем комедии в стил “The Hangover”, но в женски вариант.”, допълва тя.

More from View Sofia

5 култови факта за Кубрик, луд за връзване, роден днес

Movies & TV преди 1 година

Стенли Кубрик, роден на 26 юли 1928 г., един от най-добрите в занаята, наречен кино, е много специален и шантав човек - по повод рождението му споделяме 5 забавни, артистични, странни факта за живота му, чудейки се междувременно довечера кое от големите три да е 2001: Space Odyssey, Eyes Wide Shut, The Shining... (ще е "2001")

"Физика на тъгата" на Теодор Ушев – с премиера през септември в Торонто

Movies & TV преди 4 години

Официалната премиера на анимацията на Теодор Ушев "Физика на тъгата" по едноименния роман на Георги Господинов ще бъде през септември, в рамките на Международен филмов фестивал в Торонто. 

More Други