Make the dreams come true: Закуска в "Тифани"

Закуска в "Тифани" е икона, Одри Хепбърн - също, а визията й във филма е една от най-обичаните в историята на киното...

Адреси преди 7 години

Мечтаем да сме част от филм, красив, любовен, безкрайно чаровен. За ден, за седмица, за дните до Коледа, за цял живот. В елегантния визуален и емоционален експеримент ни помага VISA, потапяме се заедно в лукса на мечтите, бавно, стъпка по стъпка.

И така, някои сцени от шедьоврите на този и миналия век са толкова заразително изящни, че просто не искаме да се връщаме в реалността. Толкова красива е кинематографичната приказка, сътворена от големи майстори.

Но, киното си е кино, животът е живот, остава да го прегърнем през омагьосващия бинокъл на мечтата и да го направим за себе си такъв, като на кино, красив и неотразим.

Днес мечтаем да сме Одри Хепбърн, в ето тази абсолютно прекрасна сцена в "Закуска в "Тифани"":

Ранна сутрин, градът още спи, а пред известна нюйоркска витрина спира такси, от което излиза красива жена в дълга и скъпа черна рокля, ръкавици до над лакътя, изкусни бижута, свръхголеми слънчеви очила. Държи в ръце закуска. За момента не знаем нищо за нея, само това, че е видимо в хармония със себе си, наслаждавайки се на кроасана и кафето, докато гледа с особен интерес витрината на шикозния бижутериен оазис...



Визията на Холи Голайтли в сцената, която описваме тук, е една от най-обичаните в историята на киното. Именно екранизацията по едноименния роман на Труман Капоти, режисьор - Блейк Едуардс, изстрелва кариерата на Хепбърн в небесата. Макар и авторът да не харесва сценария, заради драстичната разлика с оригиналния сюжет, и да смята Хепбърн за крайно неподходяща за ролята, истината е, че без нея филмът не би бил това, което е днес, 55 години след премиерата му.

Събуждайки се с ясната мисъл, че ще прекараме деня като Холи Голайтли, първата сцена, която изниква пред очите ни, е именно тази със закуската пред Tiffany... Ето как точно:

Мястото: 



Ню Йорк, разбира се, и емблематичния Tiffany&Co. На път за там не забравяме кафето и кроасана, часът е ранен, яасфалтът не знае що е трафик...

Роклята:


Givenchy 3 910 лв.

"Трябва да бъда стилна Холи Голайтли. Дори и това да е всичко, с което мога да допринеса," споделя Одри. За целта актрисата намира съучастник в лицето на великия Юбер де Живанши, с когото изграждат елегантния иконичен гардероб за филма от 1961 г. Най-запомнящата се част от целия филм е тази с откриващата сцена - дълго сатенено вечерно предложение с красиво изрязан гръб, комбинирано с дълги черни сатенени ръкавици, слънчеви очила, колие Tiffany и украшение за коса.

Самият Рикардо Тиши, настоящ креативен директор на френската модна къща, коментира дрехата: "Действието се развива през 1961-ва, а роклята кореспондира прекрасно. Предната част е строга, елегантна, изчистена, но пък гърбът е много интересен - някакъв меланж между етническо вдъхновение и френски шик; забележителен баланс и мекота на излъчването, което тогава другите дизайнери не притежават."

В света има само три екземпляра от роклята, затова ще импровизираме с нещо друго - нашата вариация, разбира се, отново е Givenchy, но е с миди дължина и доста модерна кройка.

Ако, разбира се, търсим по-лесно достижимо решение, което е едва на крачка от нас, отправяме поглед към родния Benetton и това симпатично мини черно предложение, което би изиграло ролята чудесно!


United Colors of Benetton 98 лв.

Бижутата: 


Larkspur and Hawk 13 225 лв.


Larkspur and Hawk 2 450 лв.

Бижутата във филма са иконични, колкото и всеки друг детайл от него, но тъй като не се маскираме за Хелоуин и държим визията ни да има модерно звучене, сменяме стилистичната посока. Вместо към перлите, отправяме поглед към невероятния сет на Larkspur and Hawk от бял топаз и розово злато, който абсолютно изпълнява ролята си на акцент в днешната визия. Плащаме красивата покупка онлайн, естествено с Visa и продължаваме...

Аксесоарите: 

Oliver Goldsmith 655 лв.


Слънчеви очила Versace от Grand Optics

Именно Оliver Goldsmith е брандът, отговорен за прекрасните рамки за Одри в лентата. Моделът Manhattan е съзаден специално за филма, оттогава насам е и най-продаваният артикул на марката. Съвсем естествено е да го изберем...

Jimmy Choo 910 лв.

Както във всеки един от аутфитите на иконичния филм, и ние нямаме очи за никакви други обувки освен китън токчетата. Елегантност в пълния смисъл на думата, нашият избор идва в черен лак и подпис Jimmy Choo.


Или, защото винаги е добре да има избор: H&M 109 лв.


Добавяме и елегантен плик, толкова мъничък, но важен, защото в него държим съкровищата си, и Visa.   


Patrizia Pepe 314 лв.

Следва прикрючение в стил Хубава жена, очаквайте!

.................................................................................................................................................................................................... 

За да станат истина, мечтите се нуждаят от сила. И сигурност. И споделеност. 

Верен спътник в приключението е нашата Visa. Избираме Visa Gold, Platinum и Infinite и усещаме: желанията ни ВЕЧЕ трябва да бъдат изпълнени. Защото го заслужаваме!

Щастлива Коледа за сбъдване на всички!



More Адреси