Love to quote: "Когато обикнах себе си" от Чарли Чаплин

Годината е 1914, а на бял свят се появява "Making a Living", филмът, с който изгрява звездата на Чарлс Спенсър Чаплин...

Годината е 1914, а на бял свят се появява "Making a Living", филмът, с който изгрява звездата на Чарлс Спенсър Чаплин. По-късно същата година, британският актьор измисля образа, с който го свързваме и до ден днешен във филма "Kid Auto Races at Venice", и с който става Любимец. 

И няма как иначе - всички сме гледали безумно смешните сцени, в които по детски нескопосано, героят му попада в куп безумни ситуации, подсилени още повече от комичния му външен вид - широки панталони, тясно сако, огромни обувки и мъничка шапка. Образ, който няма да забравим никога!

Е, това е Чарли Чаплин, вечният скитник, на когото нямото кино принадлежи, но думите извън него, които остават като завещание за нас, са дори по-ценни. Взимаме ги от речта му по повод неговия 70-годишен юбилей, за да разберем какви уроци е научил и какво призовава да научим и ние. 

 

"Когато обикнах себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупреждаващи сигнали, че живея срещу своята собствена истина. Днес вече знам, че това се нарича: “Да бъдеш самия себе си”.

Когато обикнах себе си, разбрах колко много може да бъде обиден някой, ако го заставят да изпълнява собствените ми желания, когато още не е настъпило времето, и човекът още не е готов, и този човек – съм аз самия.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.