Love to quote: 15 зареждащи цитата за по-богата седмица от Хенри Форд

Всички знаем кой е Хенри Форд и с какво е допринесъл за развитето на автомобилния свят. Дори и да не помним или никога да сме виждали прословутия модел Т...

Всички знаем кой е Хенри Форд и с какво е допринесъл за развитето на автомобилния свят. Дори и да не помним или никога да сме виждали прословутия модел Т, имайки предвид, че е на 109 години, това е първият масово произвеждан автомобил, който освен това изстрелва компанията на върха на автомобилната индустрия за времето си.

Доста впечатляващо особено като отчетем и факта, че от този човек се е очаквало да стане фермер, като наследи семейната ферма на баща си. Е, съдбата си знае работата, като го изпраща в Детройт, където е щастлив да се занимава с това, което обича, за да се превърне в един от най-великите американски инженери и предприемачи. 

А защо е толкова велик, защо нито за миг не се е отказал от мечтите си и кое го прави толкова успешен, най-добре биха обяснили думите, които ни е завещал, освен колата, разбира се, и чрез които ще надникнем в съзнанието на този именит човек за огромна доза вдъхновение, от която имаме нужда точно сега: 

"Не съм измислил нищо ново. Аз просто сглобих откритията на други хора, зад които стоят векове работа. Така е с всяко ново нещо. Прогресът се случва, когато всички фактори са налице и тогава вече е неизбежно. Да мислиш, че малко хора са отговорни за най-великите и напредничави стъпки на човечеството е най-голямата глупост."

"Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление."

"Ако имаш ентусиазъм, можеш да направиш всичко, което искаш. Ентусиазмът е в основата на всеки прогрес."

"Времето не обича да го харчиш напразно."

"Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя."

"Казват, че практически съм започнал от нищо, но не е така. Всички започваме с наличното, а начинът, по който го използваме, прави нещата възможни."

"Провалът е само възможност да започнеш отново по-разумно."

"Започнете с решимостта да успеете и работата вече е наполовина свършена."

"Препятствията са онези страшни неща, които виждаш, когато се отклониш от целите си."

"Качеството е да правиш нещата, както трябва, когато никой не те гледа."

"Не можеш да научиш в училище какво ще направи светът следващата година."

"Нищо не е толкова трудно, ако го разделиш на малки задачи."

"Болшинството хора хабят повече време и енергия да заобикалят проблемите, отколкото да се опитват да ги решат."

"Успехът е 99% провал."

"Моят най-добър приятел е този, който изважда най-доброто от мен."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.