Следва

Говори ми за ЛЮБОВ: Юлия Спиридонова

Вече си имаме "Оскар" за специални ефекти!

В случай, че си задавате въпроса какво е общото между мега филмови продукции, като Game Of Thrones, Iron Man, Godzila, Olympus Has Fallen, The Wolf Of Wall Street, The Walk, X-Men, Titanfall, The Shannara Chronicles, Avatar, Alice In The Wonderland, Spyder-man и т.н...

Други преди 7 години

В случай, че си задавате въпроса какво е общото между мега филмови продукции, като Game Of Thrones, Iron Man, Godzila, Olympus Has Fallen, The Wolf Of Wall Street, The Walk, X-Men, Titanfall, The Shannara Chronicles, Avatar, Alice In The Wonderland, Spyder-man и т.н., веднага ще ви отговорим с две думи - Петър и Влади. И тяхната компания за иновативни технологии и софтуер в света на аудио-визуалното изкуство и ефекти ChaosGroup.

В 20-годишната си практика компанията вече се е утвърдила като световен лидер в технологиите, свързани с компютърната графика, и по-специално V-Ray. Те подпомагат творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за архитектурна визуализация, продуктов и индустриален дизайн, телевизия и игрални филми. Започват с малки проекти – фрагмент от филмов кадър, реклами, анимации, и с времето спечеленото доверие в клиентите им, благодарения на техните прецизност и професионализъм, ги изстрелва напред в бранша. ChaosGroup се специализира в областта на рендъринга на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студия, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят. Фирмата е основана през 1997 г. в София и освен тук, вече има офиси и в Лос Анджелис, Балтимор, Сеул и Токио.

Усърдието на Петър Митев и Владимир Койлазов и техния кански труд и мечти, вървящи неизменно за ръка с упоритост, вяра и ентусиазъм, преди броени дни най-после получиха напълно заслужено най-престижната награда в света на киното, даваща се от американската Академия за филмови изкуства и наука. А именно – Oscar за цялостен принос в категорията „Наука и високи технологии“ за „оригиналната концепция, дизайн и прилагане на технологията V-Ray“.

На специална презентация на родна земя порасналите момчета разказаха за изминатия път, прескачането на препятствия и логично пожънатите след това успехи. И с гордост заявиха, че ще продължат пътя си нагоре, тъй като тежестта на получената позлатена награда е вдигнала много високо летвата на работата им. В тази връзка Влади, който е главен технически директор и съосновател на софтуерната компания, благодари на всички творци и студия за прекрасните произведения, които са създали през годините, чрез използването на технологията V-Ray, и допълни, че наградата е резултат на отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията е положил в последните 15 години. Той поздрави от свое и името на съдружника си Петър и екипът им и останалите носители на наградата за наука и технологии, като отбеляза, че техните усилия и конкуренцията помежду им разширяват границите на визуалните ефекти в киното. „С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години!“, добави с усмивка Влади.

А изпълнителният директор и съосновател на Chaos Group Петър Митев отправи предизвикателство към всички, обичащи визуалното изкуство, като обяви, че компанията ще търси нови специалисти за екипа си в България, тъй като получената статуетка съвсем не е най-високото постижение, към което се стремят. И уточни: „Не преставаме да се развиваме и да разкриваме нови хоризонти в индустрията за визуализация. В момента екипът ни в България наброява над 200 души, но въпреки това ще продължаваме да търсим нови специалисти от различни сфери – освен програмисти, към екипа прибавяме продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигуряване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компанията, специалисти по маркетинг и продажби и др. Гордеем се и с нашата стажантска програма, с която даваме шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат при нас.“



Но и двамата, с видимо умиление в очите, споделиха с всички след въпросa на ViewSofia какво им липсва в личен план, какво им се иска и за какво не им остава време, че това са семействата им, персоналното време за релакс и малко повече спокойствие.

Пожелаваме на Петър и Влади нови бъдещи успехи, които да успяват да съчетават с времето, в което да правят каквото си искат! Стискаме ви палци, момчета!
 

More Други