"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по повод своята иконична, вече 25-годишна, сокоизтисквачка Juicy Salif. Всички познаваме това прословуто творение на Старк и се възхищаваме и на него, и на неговия талант да превръща в изкуство най-обикновените предмети от ежедневието ни. 

Няма дизайн, който да е подписан с негово име и той да не говори много повече от това, което всъщност трябва да каже. Неговите творения притежават грациозност и в същото време са футуристични и завладяващи, а философията, която следват е качество и продължителен живот, защото, както казва и той - "добрият продукт е трайният продукт".

Още вълнуващи цитати, които описват начина му мислене и показват защо е толкова успешен в работата си на творец, четем по-долу: 

"Моята идея е да донеса щастие, уважение, визия, поезия, сюрреализъм и магия (в дизайна)".

"Ние трябва да заместим красотата, която е културна концепция, с добротата, която е хуманна концепция”.

"Свободата е единственият стил. Ето защо аз никога не говоря за красота или красиви продукти, а за "добри продукти". В днешно време ние имаме толкова много предизвикателства; и приоритетите ни не са да се грижим за красотата. Единственият начин за нас е да се съсредоточим върху етичното и екологичното си поведение".

"Не всеки е длъжен да бъде гений, но всеки е длъжен да вземе участие".

"Аз съм просто една копирна машина, самозванец. Чакам, чета списания и след известно време мозъкът ми просто ми изпраща даден продукт".

"Всеки може да построи сграда, която да пази хората от топлина, слънце и студ. Това обаче, което аз съм решен да направя, е да изградя сцена, на която хората могат да са по-секси и по-блестящи, място, където те могат да се събудят по-умни".

"Елегантност и честност - това са двата задължителни параметри за всяко човешко производство".

"Всичко, което правя е символ. Всичко има смисъл".

"Ти си създателят на своята собствена украса. Избираш цвета си, настроението си... И в случай, че си депресиран, просто поставяш малко ярко жълто и изведнъж си щастлив".

"За мен луксът е интелигентност и качество и не виждам нито едното, нито другото в него, когато е използван, за да направи бързи и много пари". 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

06-07-2017

Въпрос:

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Отговор:

Всички знаем какви красиви къдрици ни прави солената вода, но май ще се окаже доста вредна за гривата ни. Ето и няколко съвета как да се грижим за косата си след плаж... Прочети... 

Item of the day

Фаталното привличане

Виж още
Фаталното привличане

Жълт бутон

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

Виж още