Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Филип Старк

18-04-2017 Текст: View Sofia Фотография: .NET
Добави коментар

"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по повод своята иконична, вече 25-годишна, сокоизтисквачка Juicy Salif. Всички познаваме това прословуто творение на Старк и се възхищаваме и на него, и на неговия талант да превръща в изкуство най-обикновените предмети от ежедневието ни. 

Няма дизайн, който да е подписан с негово име и той да не говори много повече от това, което всъщност трябва да каже. Неговите творения притежават грациозност и в същото време са футуристични и завладяващи, а философията, която следват е качество и продължителен живот, защото, както казва и той - "добрият продукт е трайният продукт".

Още вълнуващи цитати, които описват начина му мислене и показват защо е толкова успешен в работата си на творец, четем по-долу: 

"Моята идея е да донеса щастие, уважение, визия, поезия, сюрреализъм и магия (в дизайна)".

"Ние трябва да заместим красотата, която е културна концепция, с добротата, която е хуманна концепция”.

"Свободата е единственият стил. Ето защо аз никога не говоря за красота или красиви продукти, а за "добри продукти". В днешно време ние имаме толкова много предизвикателства; и приоритетите ни не са да се грижим за красотата. Единственият начин за нас е да се съсредоточим върху етичното и екологичното си поведение".

"Не всеки е длъжен да бъде гений, но всеки е длъжен да вземе участие".

"Аз съм просто една копирна машина, самозванец. Чакам, чета списания и след известно време мозъкът ми просто ми изпраща даден продукт".

"Всеки може да построи сграда, която да пази хората от топлина, слънце и студ. Това обаче, което аз съм решен да направя, е да изградя сцена, на която хората могат да са по-секси и по-блестящи, място, където те могат да се събудят по-умни".

"Елегантност и честност - това са двата задължителни параметри за всяко човешко производство".

"Всичко, което правя е символ. Всичко има смисъл".

"Ти си създателят на своята собствена украса. Избираш цвета си, настроението си... И в случай, че си депресиран, просто поставяш малко ярко жълто и изведнъж си щастлив".

"За мен луксът е интелигентност и качество и не виждам нито едното, нито другото в него, когато е използван, за да направи бързи и много пари". 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какви са предимствата и недостатъците на сухия шампоан?

Какви са предимствата и недостатъците на сухия шампоан?

19-04-2017

Въпрос:

Напоследък започнах да използвам често сух шампоан. До колко това е полезно за косата ми? 

Отговор:

В динамичното ежедневие на днешния ден, няма спор, че сухият шампоан е практичен формат продукт, който ни предоставя изключителен комфорт, но в същото време, нека имаме предвид, че в случаите, в които имаме възможност да обгрижим косата си пълноценно...Прочети...

Item of the day

Мечта за лятото...

Виж още
Мечта за лятото!

Жълт бутон

Бионсе ражда по-рано!

Бионсе ражда по-рано!

Виж още