Love to quote: 10 зареждащи цитата за по-богата седмица от Филип Старк

"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по...

"Моята сокоизтисквачка не е предназначена да цеди лимони, нейната цел е да започне разговор", са думите на френския дизайнер Филип Старк по повод своята иконична, вече 25-годишна, сокоизтисквачка Juicy Salif. Всички познаваме това прословуто творение на Старк и се възхищаваме и на него, и на неговия талант да превръща в изкуство най-обикновените предмети от ежедневието ни. 

Няма дизайн, който да е подписан с негово име и той да не говори много повече от това, което всъщност трябва да каже. Неговите творения притежават грациозност и в същото време са футуристични и завладяващи, а философията, която следват е качество и продължителен живот, защото, както казва и той - "добрият продукт е трайният продукт".

Още вълнуващи цитати, които описват начина му мислене и показват защо е толкова успешен в работата си на творец, четем по-долу: 

"Моята идея е да донеса щастие, уважение, визия, поезия, сюрреализъм и магия (в дизайна)".

"Ние трябва да заместим красотата, която е културна концепция, с добротата, която е хуманна концепция”.

"Свободата е единственият стил. Ето защо аз никога не говоря за красота или красиви продукти, а за "добри продукти". В днешно време ние имаме толкова много предизвикателства; и приоритетите ни не са да се грижим за красотата.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.