Следва

Елегантна церемония в София - стартира SV Fashion Studio

Проекция на деколтето

Деколтето е неизменна част от облеклото, просто защото една дреха започва или завършва от него. Този сезон едни от най-известните имена в модата му обръщат специално внимание като представят няколко...

Fashion преди 14 години

Деколтето е неизменна част от облеклото, просто защото една дреха започва или завършва от него. Този сезон едни от най-известните имена в модата му обръщат специално внимание като представят няколко вида.
Интересното е, че модистите са на двете крайности в решенията си и пренебрегват понятия като сезон, конструкция и кройка. Най-силно впечатление ни направиха разработките на гръцко деколте, както и липсата на такова при роклите и блузите. Тоест, момента, в който деколтето стига до врата ти и понякога продължава по него като поло яка - конструкция, по-подходяща за зимата, отколкото за лятото, но всичко е въпрос на гледна точка.

Виж кои други видове деколте присъстват в колекциите и кои са най-важните правила при тяхното носене:



Прибрано деколте

Има едно нещо, което се забелязва в модата този сезон и това е прибраното деколте. Харесваме го, защото е много шик, стилно и красиво, а и оставя повече на въображението, отколкото на очите. Любимо ни е, защото позволява намаляване на дължината на панталоните и полите и с него ти се отдава чудесна възможност да покажеш красив крак без да се притесняваш, че ще създадеш погрешно впечатление. Най-много ни допада този тип, което стига до средата на врата. Носим го от нежни материи – коприна, копринен шифон, сатенирана коприна и др., и го комбинираме с масивни секси бижута.


 

Равно
 

Това е онова деколте, което е с около 5 пръста под началото на шията и е право. Виждаме го при официални рокли, пуловери, туники, блузи и корсети. Материите са нежни и ефирни като присъстват и по-твърди, като например тафта, памук и кожа, дори. Напомня на деколте тип „лодка”, което е с обла форма от едното рамо до другото. При блузите, правото деколте е еднакво отпред и отзад, докато при роклите  се оформя над бюста, а гърбът е по-отворен. Носим го с клоширани панталони, поли тип „лале” и тип „балерина”, както и клоширани поли с дължина до средата на прасеца.



 

Гръцко деколте
 

По-известно като падащо деколте присъства в колекциите на много дизайнери под най-различни форми. При Givenchy виждаме разработка на гръцкото деколте, което е комбинирано с поло яка. При Fendi пък, гръцкото деколте е изработено от твърда материя като вместо да бъде оставено да пада нежно над бюста, то е с извити нагоре краища. Харесваме го заради секси визията, заради нежното движение при ходене и танци и заради това, че едновременно открива шията и самото деколте, но прикрива бюста.



 

V-образно деколте
 

Този тип деколте е изключително разпространено, и ние сме сигурни, че ти 100% имаш не една и две дрехи в гардероба си с подобна линия. Това лято то присъства при жилетките, роклите, блузите и потниците. Харесваме го, защото стои добре с абсолютно всякакви дрехи. Представяме си го с масивно колие, което да блести на добре изразената ти шия. Освен това, V-образното деколте прави врата ти да изглежда слаб и дълъг, което си е плюс, от където и да го погледнеш.




 

С едно рамо

 

"Колкото по-малко, толкова по-добре." Това гласи старата поговорка, която важи с пълна сила в този случай. Блузите, роклите и потниците с едно рамо са изключително секси, по простата причина, че едновременно показваш много, но и скриваш достатъчно. Така оставяш свобода на въображението, което във всякакъв случай е в твой плюс. Харесваме го, защото е секси, нежно и много женствено. Носим го с всичко като внимаваме да не го комбинираме с колиета и медальони. Обожаваме роклите с едно рамо на Lanvin.

 


Силно отворено деколте

 

Деколтета всякакви, но този сезон забелязваме, че те са на двете крайности. Едни са силно прибрани, други са изключително отворени. При Jean Paul Gaultier правят впечатление ризи от фин копринен тюл, които едва покриват бюста. Prada предлагат бюстиета, които повече приличат на сутиени, отколкото на дреха, която става за носене на улицaта. При Christian Dior корсетите са силно вталени, а бюстът е на показ като, разбира се, не се прекалява. Все пак модата трябва да възпитава красота, а не пошлост. Този тип се носят с дълги поли и панталони в града, а на почивка може да се комбинират с къси панталони и поли.



 

More Fashion