Следва

Сексуланите фантазии - Кога и как са ни от полза

Най-богатите български модели

Всички знаем, че Линда Еванджелиста не става от леглото за по малко от 10 хиляда, а Жизел Бюндхен е номер...

Лица преди 14 години

Професията на модела не е лесна.
Много ангажименти, срещи с непознати, работа от сутрин до вечер, понякога страшно монотонна, всъщност сериозен труд, и най-редовно снимки на бански при минус 20 градуса, или на зимни палта в Африка на плюс 45...

Дa си модел в днешно време се оказва доста трудна работа.
В малка страна като България - също.
И все пак, всяко младо момиче мечтае точно за това. За фотосесии, корици на световноизвестни списания, каталози и рекламни кампании. А дали целият този труд си струва. Ние, от ViewSofia, проявихме интерес към работата на моделите и към хонорарите им, защото ни е интересно дали наистина професията на модел е толкова бляскава, колкото си я представят хората и дали българките в този бизнес са богати поне наполовина на чуждите си колежки!?

Всички знаем, че Линда Еванджелиста не става от леглото за по-малко от 10 хиляда, а Жизел Бюндхен е номер едно в топ 10 на най-богатите модели в света с приход от 33 милиона долара...

Но ... колко печелят нашите момичета, на колко възлизат хонорарите им, това досега никой не знаеше.

Свързахме се с трите най-големи модни агенции в България, на които благодарим за съдействието. Те ни разказаха за хонорарите на моделите, за работата им, за рекламните кампании и за това кой е най-работещият, респективно печеливш БГ модел.

Най-важен се оказа разборът на рекламните кампании, снимките на каталози и ревютата, в които участват моделите, защото всичко това оказва влияние върху хонорарите им. В изготвянето на класацията взехме предвид информацията, дадена от самите агенции, и от надеждни източници.

За да подготвим класацията и да определим най-богатият български модел, сме взели под внимание само работата на момичетата като модели, без да смятаме другите им ангажименти – сещай се, например, за участия във филми.

Всъщност, нашата класация би изглеждала по друг начин, ако тук се включваха богати гаджета, съпрузи и любовници. Всъщност тогава нито едно от тези имена нямаше да присъства в нея. Което щеше да бъде жалко!



Модна агенция VISAGES има сериозен опит в работата с модели, много корици и не една и две рекламни кампании. Най- работещите модели на агенцията са: Руми Кръстева, Таня Илиева, Ирена Борисова, Мария Митева и Станимира Колева.

Всички тези момичета работят предимно в чужбина, най-вече в Милано и Париж като официалната информация сочи, че за каталог хонорарът на моделите започва от 4 000 евро и достига до 6-7 хиляди евро. Разбира се, част от тази сума се разпределя между италианската, френската или друга агенция, която ги представлява в чужбина, и модна агенция VISAGES.

Моделите взимат минимум 50% от цялата сума. От агенцията споделиха, че в момента момичето, което работи най-много е нашата любимка Таня Илиева, която в Париж или Милано снима каталози през няколко дни.
Затова се нарежда в челната тройка. Естествено беше ни интересно да разберем и хонорара за кампанията на AZZARO, чието лице стана Станимира Колева, която в момента живее и работи в Ню Йорк, но тя не пожела да сподели тази информация с медиите. Разбира се, предполагаме, че става въпрос за много голяма сума, имайки предвид, че това е световна кампания на марка, популярна по цял свят.



Най-работещите модели на Mодна агенция IVET FASHION са Силвия Димитрова, която живее и работи в Милано, Теодора Ангелова, Кристина Милева и Луиза Григорова.

Благодарим за съдействието на букерите на агенцията, които споделиха кои са четирите най-работещи и най-печелещи модели. От офиса на агенцията споделиха, че най-работещият модел е Силвия Димитрова. За съжаление тук също не пожелаха да ни кажат какви са хонорарите на момичетата и коя е най-богата, но по непотвърдена информация от трета страна знаем приблизително какви са хонорарите на ден за всяко едно от момичетата, когато се снимат в България. Така че успяхме да подредим имената им в класацията.



От Mодна агенция NEXT ONE ни казаха и колко горе-долу изкарват на месец от работата си техните модели. Тези суми, разбира се, са по-високи по време на самия сезон, когато работата е повече и момичетата снимат всеки ден. Най-известните и най-работещите модели на агенцията са Гергана Малкоданска, Мария Рашева и Катя Лекарски. Най-работещ и най-печелещ модел на агенцията е Катя Лекарски, чиито приходи се изчисляват на около 4000 евро на месец в нормален период. Разбира се, Катя работи извън България.

More Лица