Следва

Вратовръзка за всеки случай

Проекция на дължините - Блузи и ръкави

Тук ще поговорим за дължините не само при блузите, а и при тениските, ризите, саката и всички онези дрехи, които...

Fashion преди 14 години

Тук ще поговорим за дължините не само при блузите, а и при тениските, ризите, саката и всички онези дрехи, които се наричат горни.

Къси блузи

Под къси имаме предвид много къси. Този тип се забелязва при много дизайнери, като обаче не смей да си помисляш за голия пъп.

Световните имена в модата показват такива блузи от коприна, кожа или памук, но те се носят с поли и панталони с висока талия.

Нормална дължина



Нормалната дължина на тениските и блузите си е класика и почти няма дреха, която да не е съобразена с това. Дрехи с дължина до линията на ханша са седят супер добре на всеки и на всичко. Нямаме съвети за носенето им, защото вече всичко зависи от ръкавите и другите елементи на аутфита ти, също и от аксесоарите, формата и дълбочината на деколтето и т.н.

С удължен силует



Този тип блузи, ризи и т.н. силно напомнят на туниките и късите рокли, само че са си 100-процентови блузи. Харесваме ги, защото са секси, удобни и уютни, а и защото можеш да ги носиш с всякакъв тип панталон. С панталон, защото според екипа ни тези блузи не седят добре с поли.

Ръкавите също имат своята тренди проекция. Виж дължините на ръкавите това лято и си направи сметка какво да оставиш в гардероба и какво да изхвърлиш.

Къси ръкави

Ако става дума за летни жеги, то късите ръкави са задължителни. Освен тях и блузите и ризите без ръкави също са част от спасението, наречено прохлада. Помни само, че преди да започнеш да ги носиш трябва да се погрижиш за мускулите по ръцете си.

С около три пръста над китката



Тази дължина присъства най-вече при саката, което ги прави наистина много секси. Харесват ни, защото това е трик на психологическо ниво. Доказано е, че глезените ключицата и китките са едни от най-секси частите от женското тяло. Дори и гейшите някога са показвали китките си, когато са искали да впечатлят някой мъж. Точно затова леко скъсените ръкави са важни, особено за лятото. Ако не можеш да си намериш блуза с такива ръкави, навий ги. Пак е вариант.

Супер дълги



При супер дълги разбирай супер дълги. Поне с 20 см по-дълги отколкото е дълга цялата ти ръка. Това е така, защото е хубаво да си ги придърпаш нагоре и да се получат малки плисирани участъци по дължината на ръката. Лесен начин за създаване на ефект. Харесват ни, защото създават впечатление, седят добре и са удобни. Само не можем да уловим оптическия трик на този модел ръкави - скъсяват или оптически удължават ръката ти!? Но ти сама можеш да прецениш дали наистина стоят добре на фигурата ти.

More Fashion