Истории от живота: Playboy all over, Playboy FOREVER

Истории от живота: Playboy all over, Playboy FOREVER

Колкото жени видяхме в тази статия, не сме виждали на живо през целия си живот

"Най-голямата сила в света не е религията, а сексът."

Днес изповядваме Хю Хефнър. Единственият човек, след чиято смърт не можем да кажем, че е на по-добро място…. Създател на една легенда. Мъж, написал история.

Из basic мемоарите на Хю Хефнър

На 9 Април 1926 година в семейството на Глен и Грейс Хефернер се чува бебешки плач за пръв път. В този паметен ден на бял свят се появява не кой да е, а самият Хю Марстън Хефнър. Той е първото от двете деца под покрива на семейство Хефнър. Син на учители, той посещава Sayre Elementary School, където изкарва 152 точки на тест за интелигентност, макар и учителите му да го определят като неентусиазиран. По-нататък продължава образованието си в Steinmetz College Prep. От 1944 до 1946 работи като писател към вестника на американската армия. Хефнър завърша бакалавър по Психология и магистър по Креативно писане и Изкуства. Малко след това записва и програмата Социология, но така и не я завършва.

Из професионалните мемоари на Хефнър

През 1942 г. напуска работата си като копирайтър към Esquire след като му е отказано повишение на заплата от $5. Следващата година се заема с търсенето на ипотека, в която да реализира Playboy (първоначалното име, планирано за списанието е Stag Party). Тегли заем от банка в размер на $600 и с помощта на 45 инвеститори, сред които майка му, достига сумата от $8000 за реализиране на мечтата си. Първият брой излиза през декември 1953-та, на корицата е култовата Мерилин Монро с голата си сесия за календар през 1949. Тиражът е продаден в над 50 000 копия. Хефнър, който никога не е срещал Монро, купува гробница до нейната през 1992 г. за скромната сума от $75000.

На 4 юни 1963 Хю година е арестуван за разпространение на неприлична литература след проблемен брой на Плейбой със снимки на Джейн Менсфийлд. Казусът стига и до съд, но така и не се взима крайно решение.

Три години по-късно предприемачът с нюх на стадо лисици изпраща афроамериканеца Алекс Хейли да интервюира Джордж Линкълн Рокуел – създател на Американската нацистка партия, по-късно обявен за американския Хитлер. Разбира се, има проблеми при взимането на интервюто, защото Хейли е чернокож. Рокуел се съгласява само при условие, че писателят не е евреин. Въпреки това пистолет седи на масата през цялото време. В биографията на Алекс Х. седят статии с имена като Малкъм Х и Мартин Лутър Кинг Дж..

Сред другите любопитни факти от професионалния живот е гост участието на Хефнър като глас на собствения си герой в “The Simpsons” и подкрепата на документалния филм на Клара Бол „Откриването на момичето”. През 1990 г. получава звезда на Алеята на славата, а 6 години по-късно - издателската награда от Международната дирекция на печата в Лондон.

Документален филм в негова чест излиза през 30 юли 2010 г. с името „Хю Хефнер: Плейбой, активист, бунтар”. Преди това има още няколко документални ленти.

Коментари: 1

P
popfolkdevotee (2017/10/06 / 00:26)
Playboy magazine може да бъде разглеждан катоп победа на Юнг над Фройд, нещо, кеото не е толквоа изнендаващо да се случи в неаналитична среда. Какво е плейбой? превръщането на сексуалният акт в История. Нормализиращ акт по примиряване на две реалности - природната и културната. Затова ние не харесваме младия Маркс, хуманиста, фойербахианеца, който казва в Немската Идеология, че философията спрямо изследването на живота се отнася както мастурбацията към сексуалния акт. Маркс, откривателят на симпттома не може да схване, че философията е сексуалният акт, а живота е мастурбацията. Това схващат обаче Хегел, Фройд, Лакан

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.