Следва

Петте неща, които се случиха в модата през изминалата седмица

Най-лошите мъжки колекции за сезон есен/зима 2009-10

Показахме ти най-добрите, след това представихме колекциите между доброто и лошото, сега са наред най-лошите колекции мъжка мода за сезон есен/зима 2009-10...

Fashion преди 14 години

Показахме ти най-добрите, след това представихме колекциите между доброто и лошото, сега са наред най-лошите колекции мъжка мода за сезон есен/зима 2009-10.

А именно онези скучни, не добре измислени, обикновени колекции на марки, които са изневерили на собствения си стил.

D&G

Двамата италиански дизайнери са наистина провокативни и има моменти, в които имат интересни идеи, но що се отнася до мостовата им марка и колекцията й за зимния сезон нещата не са както трябва. Свикнали сме облеклата им да са крайно комерсиални, с висока продаваемост, насочени към младите купувачи. Тази колекция се различава от досегашния им casual стил с glam елемент, което честно казано не ни допада. Нито ни харесват велурените якета с флорални мотиви, нито обувките от плюшено кадифе, нито нарязаните джинси. Поне според нас дизайнерите са имали много по-добри идеи и предложения.


ETRO




Свикнали сме и тази италианска марка да е цветна, смела, провокативна, модерна. Този сезон дизайнерите на марката залагат на съвсем различно вдъхновения като са се опитали, освен да създадат семпли облекла, които да изглеждат по-сериозни, да избягат и от стила си. А ефектът не е добър. Колекция по-подходяща за хора над 60, а не за млади и модерни мъже. Дори ни се струва, че можем да намерим подобни облекла, но с по-добра линия в гардероба на дядовците ни.


Yves Saint Laurent




Разглеждайки миналите колекции на марката, мъжките облекла винаги са били инспирирани от модерното френско конте, от мъжа, който се стреми да изглежда добре и елегантно, от онзи интелигентен тип с очила с дебели рамки, цигара и чаша червено вино седящ на улично кафене и четящ вестник. А колекция на марката за зимния сезон напълно се различава от тази концепция. Опитът на дизайнерите, да превърнат една елегантна, модерна и в същото време класическа марка с традиции, в минималистичен алтернативен лейбъл са меко казано неуспешни. Не само защото не им се е получило много добре, а и защото това е нещо, което никой не очаква от Yves Saint Laurent.


Missoni




Явно италианската компания, известна с цветните си щампи, също усеща финансовата криза, но според нас това не трябва да е и водещо при създаването на облекла. Свикнали сме Missoni да представя дрехи в светли тонове, перфектно скроени панталони, и многоцветни пуловери, а в тази колекция виждаме скучни облекла в сиво-черната гама, което е разочароващо. Надяваме се това да не се превърне в тенденция за марката.


Prada




По принцип Миуча Прада е новатор що се отнася до модата и текстила като цяло, но тази колекция е, меко казано, скучна, драматична и някак депресивна. Бели ризи на дупки, кожени кубинки с капси, панталони с принтове на квадрати, дълги кожени шлифери и черни сатенени пуловери са само част от нещата, които италианската марка представи, а те са разочароващи. Джак Изкормвача не е добро вдъхновение или поне темата трябва да се разработи по-добре. А ако дизайнерката не се е вдъхновила от мистичния убиец, то тази колекция е олицетворение на кризата, което отново не е добър избор за инспирация.

 

More Fashion