Следва

Breathtaker - Hussein Chalayan

Най-нестандартните подиуми по време на Мъжката седмица на модата през юни

Местата на дефилетата бяха обсъждани дори повече от дрехите.
 

Fashion преди 14 години

След разбора на мъжките колекции за следващия сезозн и редуцираната концепция на дизайнерите заради, съобразена със световната криза, сме щастливи, че поне през лято 2010 мъжете ще са доста по-интригуващи.

Последните представяния на мъжките колекции по време на Мъжката седмица на модата през Юни, и особено впечатляващите ревютата на Calvin Klein, D&G, Emporio Armani, Dirk Bikkembergs, Iceberg, Prada  ни показаха, че мъжкият градероб все пак еволюира, а тенденциите очертаха мини тениските и ризите, много късите панталони и силно разголената плът като мъжествени и секси.

Освен това повечето от местата, където се проведоха ревютата бяха подбрани с ясната мисъл, че добрите идеи се нуждаят от добро изпълнение, и се погрижиха да впечатлят гости и публика с нестандартни декори и сцени.  От басейна Piscina Cozzi, използван от Moncler Gamme Bleu, до пресъздаването на къмпинг при DSquared, местата на дефилетата бяха обсъждани дори повече от дрехите.

Ето ги и самите тях:




Новият Thomas Maier Theatre в централата на Botega Veneta. Малък и задушевен, само с 300 места.



Roberto Cavalli показа на сцената типичните за марката барокови инициали, увеличавани с помощта на огледала.



За близнаците Dean и Dan Caten DSquared  няма спирки, когато става дума за представяне – летният къмпинг в гората е допълнен от пънчета, които служат за catwalk.



Чернобелият десен на килима, по идея на Оскар Ниймайер, подсилва ефекта на щампите от новата колекция, дело на дизайнерката Фрида Джанини.



Raf Simons е вдъхновен пък от картините на японския художник Foujita, използвайки ги в централата на компанията.



Шоуто на Moncler Gamme Bleu, проведено в басейна Cozzi на Luiggi Secchi, построен през 1934 и реновиран миналата година, е пример за синхрон, организация и атлетичност.



През последните три години, дизайнерът Neil Barrett се опита да възстанови Palazzo della Ragione, намиращо се над миланската Piazza dei Mercanti. Мястото не е използвано за fashion show-та преди това.



Екипът на Rem Koolhaas, продължава да поставя „граници” в концепцията на Prada. Пътеката, по която моделите дефилираха е скрита между единия ъгъл на стаята и седемметровата стена, с тесен процеп, през който зрителите гледаха шоуто.



Versace оптимизираха цялостно пространството в Piazza Vetra, построявайки Teatro Versace.



Dior Homme построиха примитивна бяла композиция в 1857 Carreau du Temple на Baron Hausmann, в Париж.



Dunhill
използваха сградата Recollets, която в миналото е служела за казарма, мелница, дом за възрастни хора, както и за най-големият нелегален сборен пункт на творци в Париж.



Hermes
представиха колекцията си в Couvent des Cordeliers, бивш метох.



Galliano избра изоставения басейн Mоlitor в Париж – рай за хора, занимаващи се с графити и най-вече място, където са били носени първите женски бански през 1945.



Шоуто на Kris Van Assche се проведе в университета Pierre et Marie Curie, първият френски университет.
 

More Fashion