Следва

Край на киното?

Предимствата да си сама през лятото

Романтизмът на лятото, обзел десетките двойки на плажа до теб, често те карат да се замислиш за липсата ти на...

Лица преди 14 години

Романтизмът на лятото, обзел десетките двойки на плажа до теб, често те карат да се замислиш за липсата ти на сериозни отношения. Само че лятото е за флиртовете и е само в твоя полза, че си singlе точно сега, когато наоколо сами мъже по бански са готови да отидат с теб отвъд плажната ивица, ако го пожелаеш. Нашият съвет е да използваш самостоятелния си статут и да го превърнеш в мрежа за истински любовни приключения. Направихме ти и списък, пълен с полезна информация, очертаващ предимствата на това да си сама през лятото.

Ето го по точки:

1. Никой не ти държи сметка за нищо. Не се притесняваш дали гаджето ще се разсърди завинаги, когато спонтанно ти хрумне да отскочите за weekend-а до морето с приятелки, нито пък дали му е скучно, когато на теб не ти се свършва с питиетата.

2. Превръщаш се в магнит за мъжете. Ходиш с къси панталонки, потничета и големи слънчеви очила – с други думи показваш много повече от това, което си свикналa. Ефектът е мигновен!

3. Превръщаш се в тъй нареченото „плюс едно”. Всеки път, когато гаджето на приятелката ти има неотложна работа в последния момент, отпрашваш с нея за морето, Всичко е уредено, само трябва да си събереш багажа и да бъдеш добра компания.

4. Имаш възможността да спечелиш няколко „бонус точки” в работата. Колежката от съседното бюро заминава с мъжа си и децата на вилата, най-голямата ти конкурентка отива на дълъг романтичен уикенд (разбирай четвъртък-понеделник), а ти оставаш в офиса. Ами каква по-добра възможност за няколко часа екстра работа, няколко допълнителни отчета и няколко стъпала по-нагоре към повишението?!

5. Възможността да се наспиш... Каквото и да си говорим, всеки спи най-добре, когато е сам и му е широко. Особено, когато навън е над 39 градуса.

6. Шансът да опиташ нещо ново. Кога друг път ще имаш възможността да работиш до 18 часа всеки делничен ден, да ходиш на полуинтензивен езиков курс четири пъти в седмицата от 18 до 21, на тенис в събота и на курс по маникюр от 13 до 17 в неделя!?

7. Готините мъже започват да изскачат. Да, те са там, просто ти досега не ги забелязваше. Постарай се и те да те забележат и лятото ще стане още по-незабравимо.

8. Женски работи. Да, много е приятно да се разхождаш с милото в парка, ама е по-весело да обсъждаш гаджетата на приятелките ти, когато са се издънили с някоя реплика или поглед в грешната посока. Смешно е, все пак целият му интимен свят ще е подложен на дисекция поне от четири жени… Ей така, както си се разхождат в парка! Добре, че не е твоят, горкият, нали!

9. Най-вече може да бъдеш себе си. Правиш това, което ти се прави, ядеш, каквото ти се яде (независимо дали е мазна баничка или поничка с двоен шоколад). С други думи – нищо не те разсейва, фокусираш се над това, което ти смяташ за важно – било то семейство, работа или почивка.

Преди да си помислиш, че тази статия оправдава нечие самотно редакторско битуване, трябва да знаеш, че не си струва да търсиш причина за всичко, особено в отпускарския сезон. Сега е време да се забавляваш и твоят статут на омъжена, разведена, с гадже или без не пречи да изкараш поредното си изключително лято.

More from View Sofia

More Лица