Следва

Романтично и икономично. Най-добрите любовни дестинации през лятото

Орлин Горанов в ролята на Президента в "Мисия Лондон"

Родната музикална легенда Орлин Горанов ще бъде следващия държавен глава, според сценария на най-новия филм...

Лица преди 14 години

Родната музикална легенда Орлин Горанов ще бъде следващия държавен глава, според сценария на най-новия филм на Димитър Митовски - „Мисия Лондон”.

В Националната галерия за чуждестранно изкуство екипът на продукцията засне пред армия от медии сцена, която пресъздава конференция в популярната Ланкастър хаус. Според сценария, "президентът" (Орлин Горанов) "натиска" "българския посланик" в Лондон Варадин Димитров (Юлиан Вергов) да доведе в нашата мисия английската кралица Елизабет ІІ. За това му пили на главата неговата амбициозна съпруга (Ернестина Шинова), която иска да се отърка в британското висше общество. Цялата сцена се развива в центъра на огромна заседателна зала по време на "Европейската конференция - Лондон 2010". Около гигантска овална маса са насядали 80 "представители" на всички европейски страни. Един от тях е "българският консул" в Лондон Светослав Пеев.

"Мисия Лондон" е направен по едноименната книга на Алек Попов, който е съсценарист на филма заедно с Димитър Митовски. На свой ред Митовски е и продуцент заедно с Иван Дойнов. Тя се основава на действителни случки от бита на българското посолство в Лондон."Мисия Лондон" е продукция на СИА ЕАД, с подкрепата на Националния филмов център. Копродуценти са Унгария, Македония, Швеция и Англия.

dir.bg

More Лица