Следва

От архива - Ванеса Уилямс и споменът за една детронирана кралица

Мейси Грей - черен ангел с глас неустоим. Е тук!

Мейси Грей, певицата с уникален тембър и глас и автор на музика, е носител на наградата Грами за най-добър...

Лица преди 14 години

През Септември животът ще започне пак. Ще извадим красивите си обувки с дълбоко деколте, които никак не ставаха при плюс 30. Ще сменим офиса с по-голям, защото шефът така обеща. Ще заработим с повече настроение, защото това е нормално през есента. И ще се възрадваме като деца на възобновения социален и културен живот в готиния ни град, без който София не е същата. А на 9 септември ще отидем и на дълго чакан концерт. В зала 1 ще пее Мейси Грей.

Ще отидем да я гледаме и слушаме заради невероятно рядкото удоволствие от истинско негърско пеене на живо, както и заради това, че 42-годишната певица е експлодираща смес от сценична агресия, специфичен, много неин стил и един от най-красивите поп-джаз тембри в момента.

Мейси Грей, певицата с уникален тембър и глас и автор на музика, е носител на наградата Грами за най-добър женски вокал през 1999 за хит сингъла си „I Try”.

Родена на 6 септември 1967г. в Охайо с истинското си име Натали Рене Макинтайър, Мейси Грей има бурната биография на интелигентните звезди без кой знае каква подкрепа от околните. Единствено майка й вярва в таланта на малката и я записва на уроци по пиано, с основна цел да й помогне срещу подигравките на децата от училище заради дрезгавия тембър на Натали. Следва заминаването й за Калифорния за да учи в тамошния университет, случайното й чуване от продуцента Джо Соло, началото на успешните й обиколки из джаз клубовете в Калифорния и т.н.



Дебютният й албум On how life is става факт през 1999, а сингълът I Try и до ден днешен е визитната картичка на певицата, главно заради феноменалния си успех. Година по-рано Мейси Грей преживява тежък развод, бременна с третото си дете. Вторият The Id е от 2001, а следващият - The Trouble with Being Myself излиза през 2003.

Най-новият - Big, се появява на пазара след 4-годишна пауза и също проследява събития от живота на Мейси - битието й на самотна майка (“What I Gotta Do”, “Okay”), раздялата със съпруга й (“Finally Made Me Happy”, “Shoo Be Doo”, “Get Out”), надеждата, че ще срещне новата, истинска любов (“One”). Има и две парчета, в които Мейси се заиграва с материалното общество (“Treat Me Like Your Money” и “Strange Behavior”), както и една мрачна история в стил филм ноар Double Indemnity, в която жена убива съпруга си, за да му прибере застраховката.

Иронично, друга песен се занимава с въпроса за родителството, “Okay” е написана от will.i.am и Джъстин Тимбърлейк. "Интересното е, че те и двамата са отгледани от самотни майки”, разказва Мейси по повод на работата на съратниците си от Big - освен Джъстин, тя партнира за последния си албум още с Натали Коул, Фърги и други аренби светила.

42-годишната звезда е известна още като актриса - треторазрядната наркопласьорка в "Тренировъчен ден" с Дензъл Уошингтън и малка роля в блокбастъра "Спайдърмен", а също и в "Страшен филм 3" и ремейка на Джеки Чан на "Около света за 80 дни". Наскоро я видяхме заедно с Кийра Найтли, Луси Лиу, Мики Рурк и Кристофър Уокън в "Домино" на Тони Скот. Също така получи номинация за ЕMMY за филма на HBO - Lackawanna Blues.

Мейси създава своя собствена линия дрехи, а последният й проект е модна линия за пълни дами, HUMPS. Певицата основа свое собствено музикално училище M. Gray Music Academy в Северен Холивуд, в което от първоначалните 12 студенти за малко повече от година вече има 150. Занимава се и с благотворителност по линия на Червения кръст и собствена фондация.

Грей е правила турнета навсякъде, включително в Израел, Австралия, Испания, Италия, Германия и Холандия. Песните й са се появявали в саундтраци на филми като Час Пик 2 (в компанията на Fatboy Slim, Slick Rick и Black Eyed Peas, тогава тя за първи път се среща с will.i.am), Усмивката на Мона Лиза, 8 миля, Чикаго (с Куин Латифа и Лил Ким) и Дежа Ву с Дензъл Уошингтън.

Мощният глас на Мейси ще ни залее по покана на NESCAFE® Gold, с организатор Болкан ентъртейнмънт и със съдействието на William Morris Endeavour.
 
 

 

More Лица