Следва

Berluti отваря вратите си за Крис Ван Аш

Dior с колекция Висша мода специално за Китай

В основата й са архивите на създателя на Модната къща

 

Trends преди 6 години

Dior тази година направи нещо извънредно - представи есенно-зимната си колекция Висша мода за втори път след Париж, този път в Шанхай, а датата бе 29 март. Специално за богатите си източни ползвателки на Haute Couture, френската модна къща създава капсулна колекция от 12 тоалета в нежно розово и ярко червено.

олекцията стъпва на архивите на основателя на Модната къща Кристиан Диор. Мария Грация Кюри преосмисля моделите от прочутата колекция "Milieu du Siècle" ("Средата на века") от 1949 година, в частност роклите "Юнона" /вижте видеото, което разказва как се изработва това бижу/ и "Венера", както и знаковия жакет Bar.

"Тези рокли свидетелстват за особеностите на стила и идентичността на Dior, над които времето няма власт. В основата на конструкцията им са множеството слоеве, плисеровки и наслагване на форми, наподобяващи крила на вентилатор. Пречупването им за съвременната аудитория доказва факта, че езикът на модата, както в миналото, така и сега, е извънредно уместен, силен и разбираем във всяка точка на света", споделя Кюри.

Припомняме, че в последната си колекция Haute Couture Мария Грация се обръща към темата за маскарада и сюрреализма. Главен източник на вдъхновение за дизайнера стават работите на художничката-авангардистка Леонор Фини, чиито работи излага в галерията си Кристиан Диор до момента, в който се занимава с мода.

More Trends