Следва

Kids Room

Summer Street report - Обувките

И тази година летният street style не беше еднообразен. Особено когато става думи за обувки. Дали дизайнерите са...

Fashion преди 14 години

И тази година летният street style не беше еднообразен. Особено когато става думи за обувки. Дали дизайнерите са виновни за това, че налагат по няколко абсолютно противоположни тенденции в един и същи период или просто предлагането в София, определя търсенето, всъщност не знаем. Факт е обаче, че интересни и стилни попадения имаше. Тенденции също.

И тъй като обичаме да експериментираме, изровихме от софийския стрийт стайл огромно разнообразие от модели на летни обувки и научихме кой как и защо ги носи. В този ред на мисли сме много благодарни на хората, които се осмелиха да застанат пред обектива на нашия фотограф. Интересното в случая беше, че много от обувките, всъщност си имаха и история – било то, че са подарени, заедно с чифт ботуши от Лондон, че са още от преди 5 сезона, но пък са актуални и какво ли още не. Но въпреки разнообразието, успяхме да набележим и няколко безспорни тенденции.

Първият модел, който автоматично се появява пред очите ти, когато си помислиш за лято 2009, най-вероятно е римският тип сандал. Черно, сиво, кафяво, кожено, с много каишки и, разбира се, равно. Защо са популярни? Ами най-вече защото са безумно удобни. Равни са, което също се оказа тренд за сезона, може да стигнеш с 10 минути по-бързо до работа и най-вече просто няма как да стъпиш накриво или пък да се подхлъзнеш, защото каишките ти „държат” отвсякъде.

Въпросните каишки, заедно с „грубоватия тон” се пренесоха и във високите обувки. Много черно, много кафяво и много кожено. Много хора биха казали, че това е антиженствено. Напротив, дебелите каишки и токове правят тънкия женски глезен още по-фин. Най-вече стоят адски секси, особено в комбинация с дреха, която открива крака до коляното.

Тъй наречените „обувки с отворени пръсти” не излизат от мода през последните няколко години. Дори и да са излезли, ние продължаваме да ги носим. По-същатата причина, поради, която и гореописаният модел – високи са и не позволяват на пръстите да „изскочат”. С други думи – само загатват, без да разкриват напълно.

Другият нов и много хитов тренд, който забелязахме по софиийските улици, беше сандалът – било то равен или на ток, но с много дебело парче кожа или плат, което „увива” целия глезен. Разцветките са всякакви, а на нас лично най-много ни напомня на бота с отрязана предна част.



Можеш ли да си спомниш последното лято, в което платформите не са били на мода? Ние лично не можем. Просто защото те са нещо като банския и джапанките – задължителният летен аксесоар, независимо дали ще бъде сега или пък след 20 години. И там комбинациите са много, но най-популярни си остават еспадрилите с платформа и карирания плат.

Пролет, лято, есен – пантофките са там. Равни и удобни. Практични, когато завали – всички са кални, ти не. Говорили сме много за тях, а ти от личен опит знаеш още по-добре за какво става дума.

Финтифлюшките и странните форми не излизат никога от мода, при нито една част от облеклото. Освен при тренчът може би, но това е друга тема. И това лято панделките, цветенцата, мънистата и обувките, оформени по налудничев начин, се появяваха по софийските булеварди, преки и площади. В този ред на мисли, цветовете започваха от жълто, минаваха през всичките гами на лилавото и стигаха до класиката – черно с бяло. С огромно цвете обаче.

Лятото е към края си, но хората по улиците продължават да ни изненадват с какво ли не- просто защото летните тенденции за 2009 се пренасят лека-полека и в есенните дрехи. С нетърпение очакваме следващата порция римски, персиийски или пък византийски ботуши. За съжаление обаче, най-често оставаме само с китайски. При тях обаче разнообразите е още по-голямо.
 

More Fashion