Следва

Безсъници в София

Детски уши

Утре, на 16 Май, в програмата на клуб Ялта се натъкваме на странното име Кид Коала. Странно би било и ако не сте...

Галерии преди 16 години

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> Утре, на 16 Май, в програмата на клуб Ялта<@SITE_URLstrong> се натъкваме на странното име Кид Коала<@SITE_URLstrong>. Странно би било и ако не сте го чували. А ако го „познавате”, ще ви е известно колко много му отива... Не, нямах предвид физически. <@SITE_URLp>

Детето Коала всъщност е 33 годишният канадец Ерик Сан<@SITE_URLstrong>, който обаче записва за обединения (абсолютен) кралски лейбъл Нинджатюн<@SITE_URLstrong> (Ninja tune<@SITE_URLstrong>). В момента представя като за световно (в 90 града) последния си албум “Your mom’s favorite DJ”<@SITE_URLstrong> (Любимия Ди Джей на майка ти). С авангардното ретро звучене на който, както пише на сайта му, майка ви най-вероятно би поклатила задни части. Пък и далеч не само тя.

Ерик завършва нещо като начална училищна педагогика. Дали благодарение на това или по-скоро на индивидуалната си нагласа, той притежава един наистина детски поглед върху нещата. Инфантилен обаче не е хич определение за него. Близко до истината би било - детски чист и ненатоварен.

За Кид Коала<@SITE_URLstrong> светът подлежи на непрекъснато изследване и иновация. Известен е с огромното разнообразие на необичайни семпли звуци, които използва с най-точни ритмични изчисления.

Кое им е необичайното ли?
<@SITE_URLstrong>
Щом често ви се случва да танцувате на комедиантски реплики или кихавици, значи няма нищо необичайно за вас. Мислите, че това на никакъв ритъм няма да го докарва – голяма заблуда. Може би на никакъв чуван досега.

Като всяко друго дете Кид Коала<@SITE_URLstrong> обича и да рисува. При това отново с уникален, собствен стил. Всичките обложки на трите му досега брилянтни албума са изрисувани със също толкова брилянтни и тематични картинки и комикси. Всичките от неговата собствена ръка, същата с която върти парчетата. И са в пълно съответствие със съдържанието. Ей това се вика хармоничен продукт! Какво друго да кажем за неговите открития... Едно от които на турнето по представяне на втория му албум “Some of my best friends are DJs”<@SITE_URLstrong> (Някои от най-добрите ми приятели за Ди Джеи), където за пръв (и най-вероятно единствен) път в историята трима Ди Джеи свирят като група на 8 „грамофонни инструмента”.

На грамофона самият той открива как се свири (с пълното значение на глагола), като използва вариацията на един продължителен тон от плочата, предизвикана от различни скорости, които сам направлява и иглата... музифицира. Не разбрахте ли?

Нормално, няма как да се обясни с думи. Трябва да се чуе. Най-добре през детски уши на:

KID KOALA, 16 Май (Сряда); Yalta Club (бул. Цар “Освободител” 20), 23:00

Парти на списание Едно

http:@SITE_URL@SITE_URLwww.kidkoala.com@SITE_URL <@SITE_URLa>
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.myspace.com@SITE_URLkidkoalaonesandtwos <@SITE_URLa>
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.yaltaclub.com@SITE_URL <@SITE_URLa>
www.edno.bg@SITE_URL<@SITE_URLa><@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии