Тодор Колев, животът и опасният чар в двадесет цитата

Тодор Колев, животът и опасният чар в двадесет цитата

Роден на днешната дата преди осемдесет години

За великия български актьор, комик, певец и музикант, чиито крилати фрази, духовити разкази и трагикомични истории, надживяха, а и тепърва ще надживяват 73-годишната възраст, на която си отиде, си спомняме днес - на рождената му дата - 26-ти август. С тях именно почитаме паметта му - с непреходните, макар и малко, които Интернетът е успял да съхрани в основна форма.

Тодор Колев, животът и опасният чар в двадесет цитата:

"Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги."

"Ако си кажете "О, Господи, колко жалко, че свършва", тогава сте направили нещо."

Към събличащата се проститутка: "Ти ше си лягаш ли?" 
от "Господин за един ден"

"Имам мечта, която обаче е неосъществима – да бъда рентиер. Не желая да правя нищо повече, всичко ме е обезкуражило до болка..."

"Нищо не ме е направило национално силен, а толкова години живея в тази страна. Роден съм в Шумен, а наблизо е Велики Преслав - не знам какво му е великото."

"Нещата, за съжаление, не отиват на добре. Не можеш с индивиди, чиито мисли са на етажи под земята, да решаваш проблемите на хората."

"Ако се опиташ да се бориш, защитеният винаги е простакът, тъпият, идиотът без задръжки, животното с мускулите – не интелектуалецът, интелигентният, ученият, челият. Не-е-е, каква борба – с кого, с мечките?"

"Сега не е модерно да кажеш "ще сковем кочина", а "ще реализираме кочина."

"Факт е, че имах едно предаване с такова заглавие – то се казваше "Как ще ги стигнем... с Тодор Колев". Многоточието точно това значи – че никога няма да ги стигнем." 
в отговор на въпроса: "Ще ги стигнем ли някога американците?"

"Дет ис дъ куесчън", както е казал джентълменът Хамлет." 
от "Опасен чар"

"Опасен чар"

"Ненавиждам безумните риалитита по родните телевизии. Да им гледам аз задниците в кенефа, как се бият, как се карат – за да може един, Станчо или Пенчо, който иначе не умее нищо друго на този свят, да спечели едни пари. Друга причина няма – ако има, съм готов да простя."

"Никоя жена не бива да чува, че някога друга жена е била повече обичана от нея. Принцип." 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.