Следва

Men Only: Anti party Advice

Какво харесахме в мъжката мода за пролет-лято 2010

Точно колкото изненадващо и бързо ни застигна студената зима, толкова бързо ще пристигнат и пролетта, и лятото...

Fashion преди 14 години

Точно колкото изненадващо и бързо ни застигна студената зима, толкова бързо ще пристигнат и пролетта, и лятото.

Тогава, както всеки сезон, гардеробът ти ще има има нужда от освежаване или пълно обновяване.

И въпреки че знаем, че в най-празничния месец си далеч от мисли за пролетните покупки, ти предлагаме една бърза разходка през тенденциите, поставени в модните седмици за следващия топъл сезон.

За да не се чудиш какво да запазиш и какво да не.

Огромен тренд, който присъства във всяка модна седмица е класическият аутфит. Изпълни го задължително със сако. Видяхме го двуредо едноцветно при Bottega Veneta, SPURR, Hugo by Hugo Boss, Jean Paul Gaultier...



...и с принтове или карирано като при Dries Van Noten. Другият ти вариант е със стеснена талия, като при Gianfranco Ferre и Roberto Cavalli.


Alexander McQueen, Michael Bastian, Louis Vuiton

Каре, дънкова риза, прави тесни панталони с дължина до глезена или шорти, подвити джинси, бял деним, еспадрили, aвиаторски очила и винтидж кожена чанта са основните акценти на пролетта.


Lacoste

Спортните дизайнери продължават да показват линии между облекла за атлети и улична мода. Моделите на Lacoste се разходиха по подиума с тенис ракети в ръка, докато тези при Y-3 носеха футболни топки и всички изглеждаха като най-готините момчета в квартала - и най-умните.

Ако си спортен тип, задължително си набави найлонов анорак до коленете, яке, тениски и потници, хоризонтално раирана polo shirt, шушлекови панталони, тенис обувки, мрежи, оранжево и много бяло.


Mihara Suhiro, Duckie Brown, Ermenegildo Zegna, Duckie Brown

С умереното пестене, което все още не е зад нас и чувството за лято, по-скоро като неблагоприятен период между очакваната пролет и ранната есен, предприемането на скъпа ваканция не изглежда да е правилният ход.

Въпреки това, идеята за бягство бе засегната в доста мъжки колекции, които те отмъкват за сафари или поне можеш да се преструваш, че си там.

Особено важни за това са якето, леката прозрачна риза, плисираните панталони, ботите за пустиня, отново авиаторските очила, топлите и телесни цветове, и шапките.


Phillip Lim, Cavalli, Versace, Cavalli

Характерното разголване за топлия сезон в дамските линии, не подмина и мъжките, осбено италианските марки Cavalli, Dolce & Gabbana и Versace. Характени са шортите и големите деколтета, леките и прозрачни материи.


Shipley&Halmos, Balenciaga, Balenciaga

Типични за студените сезони, тази пролет се налагат и кожените якета. Макар и леко застъпени в колекциите, ги виждаме при Shipley&Halmos в Ню Йорк и при Balenciaga.

Цветовете са както топли и пастелни, така и ярки, като жълто и червено, черно, тъмносиньо и ослепително бяло. Характерни са и многото принтове като при Dries Van Noten и японският лейбъл Issey Miyake.


Prada, Giorgio Armani

Prada
и Giorgio Armani се противопоставиха на цветния тренд с колекции в сиво, като при Prada присъстваха много плетива и принтове, а Giorgio Armani показаха една по класическа колекция.

 

More Fashion