Следва

Коя е Кари Саймъндс, годеницата на Борис Джонсън

"Be A Gentlemen They Said", момчетата отвръщат на удара

Don't Cry So Much!

Video преди 4 години

Георги Алексиев и Марин Йорданов са момчетата, които "отвръщат" на Girls.Girls.Girls.Magazine - припомняме видео есето от миналата седмица, което надали сте пропуснали.

Георги и Марин са на мнение, че обществото има също толкова много изисквания и очаквания към мъжете, колкото и към жените. "Не плачете. Бъдете силни. Пийте уиски. Скъпо уиски. Заведете я на вечеря." И съвсем не е лъжа, далеч сме от тази мисъл. 

За подсилване на ефекта, посланието, типично по български, е илюстрирано с родни и световни емблематични Мъжки образи - Папата, Путин, Марк Зукърбърг, Азис и още.

Потърсихме Марин и Георги за кратък коментар, ето какво ни споделиха: "Мотивацията ни, естествено, дойде от популярното видео Be A Lady They Said. Счетохме за важно да изразим мнението си - че крайностите не са продуктивни; че трябва да бъде намерено нещо общо, нещо обединяващо, което да създаде баланс, а не да разединява хората и да ги подтиква да заемат отбранителна или крайна позиция. Това не е благоприятно за никого. Смятам, че е важно да разбираме останалите, да ги подкрепяме, да ги изслушваме. Да водим диалог, а не монолог. Надявам се, че видеото ще ни обеди и ще ни накара да търсим общото с останалите. Нека бъдем не просто Жени и Мъже - нека бъдем Хора. Най-важната цел на видеото ни е да разграничи обществото от крайните мнения и изказвания, които са преобладаващи в оригиналното и нашето видео, и да го пренасочи към разбиране на същината на проблема. Защото всяко крайно мнение създава омраза, която не е полезна за никоя кауза."

More Video