Следва

Антицелулитна диета

Витамин Р

Shop преди 16 години
С-комплекс, цитросови биофлавоноиди, рутин, хесперидин.<@SITE_URLstrong>

Разтворим във вода<@SITE_URLstrong>, обикновено се измерва в милиграми (мг). Необходим за правилното действие и абсорбация на витамин С. Флавоноидите са веществата, придаващи жълтия и оранжевия цват на цитросовите плодове.

Витаминът е известен също така като фактор за капилярна пропускливост. Основната функция на биофлавоноидите е да увеличават издръжливостта на капилярите и да регулират абсорбацията.

Помагат на витамин С за поддържане доброто състоение на съединителната тъкан.

Витамин Р<@SITE_URLstrong> не допуска деструкцията на С чрез окисляване. Заздравява стените на капилярите, с което предотвратява контузии. Допринася за изработването на резистентност спрямо инфекции. Помага при кървящи венци, увеличава ефикасността на витамин С. Ускорява лечението на едемата и виенето на свят, дължащи се на смущения във вътрешното ухо.

При недостиг на този витамин може да се появи чупливост на капилярите.<@SITE_URLstrong>

Най-добрите естествени източници за набавянето му е предимно бялата обвивка и сегментната част на цитросовите плодове. Съдържа се също в кайсиите, черното брашно от елда, къпините, черешите, вишните и шипките.

Като добавки се предлага в някои формули на С-комплекс или самостоятелно.

Няма данни за проявена токсичност<@SITE_URLstrong> при предозиране.

За негови врагове са определени<@SITE_URLstrong> водата, обработката на храните, топлина, светлина, кислород, никотин.

Жените в критична възраст, стардащи от гореши вълни, чувстват реално облекчение при увеличен прием на биофлавоноиди в комбинация с витамин D. Ако често ви кървят венците при миене на зъбите, трябва да взимата достатъчно количество от витамин Р.

More from View Sofia

More Shop