Следва

Орлин Павлов е най-красивият мъж, а Даниела Тренчева победи дамите в класацията 50-те най-красиви българи

Не го прави в никакъв случай или 11-те основни домакински грешки преди Празника

Домакински, защото обикновено се допускат покрай шетането и суматохата по приготвянето на празника...

Лица преди 14 години

Наричаме ги домакински грешки.

Домакински, защото обикновено се допускат покрай шетането и суматохата по приготвянето на празника.

А са грешки, защото могат да развалят, разбутат и дори опропастят дългоочаквания момент на тържественост и въобще целия празник!

Кои са основните домакински грешки, се постарахме да систематизираме по-долу:

Първа, доста основна грешка - на въпросите на близки, роднини и приятели с какво да помогнат около подготовката отговаряш уверено и с усмивка: "А, няма нужда, аз ще се оправя" или по-лошото: "Не искам никой да ми се меси, аз ще готвя!".

Второ, също много важно - вместо да започнеш поетапно месенето, рязането, къкренето, шпиковането, стъргането, мариноването, заливането и каквото още там изисква предварителният ти план от възможно най-рано, ти твърдо отделяш време на поне час разговор с приятелка по телефона, дъъъълга вана, още по-дълго кафе и пазаруване last minute, защото по всяка вероятност черният пипер може и да се окаже малко. В резултат на горното, около 20 минути преди да започнат да пристигат първите гости ти миришеш на стол, потен си повече от винаги, изнервен си до предела на психологическата издържливост и въобще просто не понасяш факта, че вечерта е празнична.

Трето, чисто естетично - твоят перфектен маникюр, в например кърваво червено или в така модерното синьо, няма как да издържи на всички процедури около миене, чистене и готвене, ако не го защитиш предварително с чифт латексови ръкавици. Най-добре си ги набави още от предния ден да не кажеш после, че нямаш у вас или че "последните се пробиха, та ще ги хвърлям".

Четвърто
, ароматно-релаксиращо. Грешката тук се състои в евентуалния пропуск. А именно, да пропуснеш да забучиш 2-3 качествени ароматни клечки в пръстта на саксиите из апартамента. Страшно помагат за неутрализиране на всякакви миризми, а и подсъзнателно действат на психиката в посока релакс и удоволствие от живота.



Пето. Петна. Недей да ги допускаш, лесно е, просто извади отнякъде една от поне 4-те кухненски престилки, които си получавал за подарък по различни поводи преди, и се запаши. Дори да не домакинстваш с дрехите, с които ще си вечерта /логично/, всяко петно, макар и на любимият ти домашен суичър е грешка, която не бива да допускаш.

Шесто. Не пропускай живота да премине около теб без да ти се обади. Т.е. това, че готвиш или домакинстваш изобщо не означава, че живота наоколо е спрял. Напротив, случват се милиони неща. Йорданка Фандъкова открива коледен базар, мъглата е спряла всички полети от Гетуик за София, спортиста на годината е избран и прочее и прочее. За да не се почувстваш изненадан, или не дай Боже тъп на края на вечерта, пусни си радиото или ТВ-то, така, да си шумолят.

Седмо.
Ти знаеш, че под рояла в източното крило се е понатрупал малко прах. Недей, моля те, да викаш Стоянов от третия етаж и Арсови /баща и син/ от партера да го местят. Що сега, може и след празниците. Така де, това, че има някои хигиенични трески за дялане в артистичната ти къща въобще не е предмет на интереса на гостите ти. Остави основното чистене за догодина. Сега се постарай в другите направления.

Осмо.
Съвсем сериозно, много е досадно да ставаш непрекъснато от масата и с притеснен израз на лицето да припкаш до печката защото храната не е готова. Остави, че е кофти за гостите, но и тотално нарушава собствения ти комфорт. Приготви си нещата от по-рано, сложи си ги на топло във фурната и си гледай живота.

Девето. Недей да пържиш кюфтетата непосредствено след сешоар. Фризурата ти няма никакъв шанс нито в този случай, нито в случая на приготвянето на гарнитурата от задушени зеленчуци, например, ако в този случай главата ти е учебникарски "вкарана" право в тенджерата, бълваща пара.

Десето.
Не кани повече хора на гости отколкото са здравите чинии в сервиза ти. Не е добре новата приятелка на брат ти да се чуди защо само нейната чиния е кафява, при положение, че на всички останали чиниите са в елегантен млечно бял цвят.

Единадесето,
последно. Домакинска грешка на която често се дължи фиаското на собственото ти самочувствие. Не забравяй, че факта, че си вкъщи на празника не означава, че тоалета ти не се нуждае от чифт подходящи обувки. Обувки! Не джапанки, чехли, сабо или чорапи. Хубава, секси, елегантна обувка към красивите дрехи на една сръчна домакиня.



Ти си Богинята на вечерта!


 

More from View Sofia

More Лица