Следва

Изградиха и откриха нова безплатна веломивка и чешма в кв.Бояна

Колието на раздора на Меган Маркъл, или откъде тръгна #Megxit

'Cause I knew you were trouble when you walked in...

Celebrities преди 3 години

Кой ще повярва, че от всички "престъпления" на света, в които кралското семейство обвинява от днес 39-годишната Меган Маркъл, точно колието, подарено й от принц Хари, ще се превърне в черешката на поредната "торта" от скандали и упреци към Херцогинята на Съсекс? Ако вярваме на предстоящата да излезе от печат кралска биография Finding Freedom: Harry and Megan and the Making of Modern Royal Family, чиито автори са експертът по кралски протокол Омид Скоби и кореспондентът на Бъкингамския дворец Карълайн Дюран, ситуацията е повече от неприятна, до степен да накара Меган да се чувства "смутена" от бижуто си.


Първият поглед: как и къде всъщност започва любовта на Хари и Меган


Изглежда че властта, която британските светски издания упражняват върху Меган, няма изгледи да затихне, поне не скоро. И което е по-лошо, всичко това датира далеч преди сватбата й с 35-годишния принц Хари през май 2018 г. Според Finding Freedom, херцогинята е порицана от близки до двореца за това, че несъзнателно приковава вниманието на фотографите от щатски таблоиди, само защото носи определено колие: говорим за деликатна 14-каратова златна верижка, носеща едва забележимите инициали на нея и съпруга й "Х" и "M". Необяснимо е как нещо на пръв поглед толкова дребно като едни инициали, положени върху златно колие, е в състояние да предизвика яростта на целия кралски двор.

Оттам експертите обясняват, че носенето на подобно бижу излишно провокира фотографите да продължават да я преследват и да публикуват нови и нови снимки, с още по-крещящи заглавия. Според авторите, в крайна сметка Меган получава обаждане от старши помощник в двореца Кенсингтън, след като в таблоидите вече са публикувани снимки на огърлицата й. "Меган почти не обели дума по време на въпросния разговор, като избра вместо това просто да изслуша съвета. Но след приключването му, тя се разочарова дълбоко, стана много емоционална. Макар перфектно да знаеше, че помощникът храни единствено добри намерения, сюрреалистичната хипотеза, че някой от "офиса" на половинката й ще й нарежда какви бижута да носи и как ще се усмихва на фотографите, бе твърде голям компромис за нея", пишат авторите на Finding Freedom.


Няма връщане назад (към Двореца): за Меган и Хари след скандалната биография


Херцогинята очевидно остава доста "объркана" от цялата размяна на реплики. "Не мога да спечеля тази битка", казва тя на приятел по телефона. "Те правят нещата да изглеждат така, сякаш аз съм виновна за тези снимки, че все едно ги провокирам. Съгласна съм, че папараците може би не изпращат правилното съобщение. Не знам какво да кажа. Ето например, вчера хората онлайн написаха, че изглеждам нещастна на снимките, а това е така, защото аз просто се опитвах да игнорирам фотографа."

Логично, Меган се чувства объркана, без да знае как да се ориентира в напълно абсурдната ситуация. Същото се случва и днес - Меган и Хари продължават битката си с папараците в новия си дом в Лос Анджелис - и изглежда, че все още не могат да удържат до пълна победа. След окончателното напускане на кралското семейство през април 2020 г. двойката се сблъска с ново брутално нахлуване в личния им свят. Вярваме, че поне в тази ситуация Finding Freedom ще успее да разкаже тяхната версия, която не е толкова трудна за обяснение.


Томас Маркъл: "Обичам дъщеря си, но не се гордея с човек, в който се е превърнала"


Finding Freedom индиректно посочва ситуацията с колието на раздора и уж небрежния коментар от страна на Двореца, като основният момент, в който започва случването на #Megxit. Дали нещо толкова дребно може действително да е причината за огромно историческо събитие от този ранг, предстои да разберем следващата седмица с официалната премиера на биографичната книга.

Според говорител на Меган и Хари, "Херцогът и Херцогинята на Съсекс не са интервюирани и не са търсили контакт със създателите на Finding Freedom; тази книга е базирана на собствените преживявания на авторите като членове на кралския печатен корпус и на техните собствени, независими репортажи", но пък авторите на четивото твърдят, че биографията е списана със съгласието и съдействието на двойката.

Нова книга за Британската монархия разказва за непреодолимия конфликт между Уилям, Кейт, Хари и Меган


Какъвто и да е случаят, сигурни сме, че навършването на 39-тата годишнина в живота на ексактрисата ще бъде едно от най-паметните досега! Ч.Р.Д., Меган!

More Celebrities