Следва

Николета Лозанова не е причината за сбиването в пловдиското заведение. Отрича самата тя

Назаем взехме от Madame Figaro - Шон Ленън и Шарлът Кемп Мъл. Децата на рока

Той е син на легендарната двойка Джон и Йоко...

Лица преди 14 години

Той е син на легендарната двойка Джон Ленън и Йоко Оно. Но вместо смазан под тежестта на мита, Шон си проправя свой път, продуцира последния албум на майка си и с актрисата модел Шарлът Кемп Мъл създава дуо – много арт и шик.

За Madame Figaro красавицата и нейният Пигмалион (новите лица на Zadig&Voltaire) разкриват творческия устрем, роден от главозамайващата им любовна история.

Madame Figaro: Вие сте новите лица на марката Zadig&Voltaire. Определяте ли се като модни икони?
Шарлът Кемп Мъл: Не! Макар че Шон е най-стилният мъж, когото познавам.
ШОН ЛЕНЪН: ШАРЛЪТ Е МОЯТА ИКОНА. ОБОЖАВАМ НАЧИНА Й НА ОБЛИЧАНЕ, НО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ЩЕ ПОВЛИЯЕМ НА МОДАТА КАТО НАШАТА ПРИЯТЕЛКА, ТОП МОДЕЛА ИРИНА ЛАЗАРЕАНУ ИЛИ КАТО ЛИНДЗИ ЛОЪН. АКО ДНЕС ЛИНДЗИ СЕ СНИМА С НЯКАКВА ЧАНТА, СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ВСИЧКИ ИСКАТ СЪЩАТА.

Напомняте на митичните двойки от шейсетте, да речем, Джейн Бъркин и Серж Генсбур.
Шон Ленън:
Те бяха най-атрактивните след... моите родители. Красотата им беше нетипична, различна от онази, която виждахме в списанията. Зъбите на Джейн, носът на Серж...
ШАРЛЪТ КЕМП МЪЛ: ШОН, ТИ СЪЩО ИМАШ ХАРАКТЕРНО ЛИЦЕ, ЕДНО ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ, КОИТО СЪМ ВИЖДАЛА. ТО Е МНОГО СЛОЖНО, МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ С ЧАСОВЕ.
Шон Ленън:
Какво имаш предвид под “сложно”?
ШАРЛЪТ КЕМП МЪЛ: ПОВЕЧЕТО ОТ МЪЖЕТЕ, ОПРЕДЕЛЕНИ КАТО КРАСИВИ, МЕ ОТЕГЧАВАТ. КРАСОТАТА ИМ Е ТВЪРДЕ ОЧЕВИДНА. ТВОЯТА Е ПО-ЗАГАДЪЧНА, ОЧАРОВА МЕ.

Шон, след като сте свирили много във Франция, смятате ли, че сте толкова добре приет като артист в тази страна, колкото и в Щатите?
Шон Ленън: Във Франция ме разбират по-добре. Френските кино и музика са по-сложни и тук се придава по-голямо значение на думите. В Щатите нещата са доста повърхностни. При нас се набляга най-вече на ритъма. Това невинаги е било така - промяната е започнала от края на 90-те. Всичко това е свързано с упадъка на музикалната индустрия.
ШАРЛЪТ КЕМП МЪЛ: ЩАТИТЕ СА ПОД ВЛИЯНИЕТО НА ТАБЛОИДНАТА КУЛТУРА. ХОРАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПОВЕЧЕ КОЙ КАКВО НОСИ И С КОГО ИЗЛИЗА, ОТКОЛКОТО КАКВО СЪЗДАВА.

Шон, как живеете с факта, че сте син на Джон Ленън и Йоко Оно? Къде е по-сложно да си Шон Ленън – в САЩ или във Франция?
Шон Ленън: Във Франция нещата са различни. Вземете например Шарлот Генсбур, тя е много обичана в страната си.
ШАРЛЪТ КЕМП МЪЛ: ФРАНЦУЗИТЕ НЕ СА ВРАЖДЕБНО НАСТРОЕНИ КЪМ НЕЯ САМО ЗАЩОТО Е ДЪЩЕРЯ НА ДЖЕЙН БЪРКИН И СЕРЖ ГЕНСБУР. ДОКАТО В САЩ И ДОРИ В АНГЛИЯ ХОРАТА СА ЦИНИЧНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ШОН.
Шон Ленън: Да кажем, че американските медии могат да са много агресивни...
ШАРЛЪТ КЕМП МЪЛ: ПО-РАНО В ЩАТИТЕ ИМАШЕ ИСТИНСКИ ИДОЛИ, ОБИЧАНИ И УВАЖАВАНИ. ДНЕС ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ГИ ВИДЯТ КАК СЕ ПРОВАЛЯТ, ПОЗВОЛЯВАТ СИ ДА ИМ СЕ ПРИСМИВАТ, РАЗКРИВАТ НАЙ-ТЪМНИТЕ ИМ ТАЙНИ. СОЧАТ ГИ С ПРЪСТ КАТО ЖИВОТНИ В ЗООПАРКА. “ЕТО, ДЖОН ЛЕНЪН ИМА СИН И ИЗГАРЯМЕ ОТ ЖЕЛАНИЕ ДА ГО ВИДИМ КАК ПРОПАДА...”

Смятате ли, че хората щяха да са по-благосклонни, ако бяхте избрали друго поприще за развитие, а не музиката?
Шон Ленън:
Несъмнено щеше да е по-лесно, но според мен идеята за отношението на хората към мен е една и съща. Има тенденция към сравняване на твоя успех с този на родителите ти. Но аз никога не съм си поставял за цел висотата на баща ми, не съм си казвал: “Ти трябва да постигнеш повече от “Бийтълс”....

Още за една от най-красивите и артистични двойки чети в последния брой на Madame Figaro.

More Лица