Следва

Джаред Лето махна брадата, с нея и едно 15-ина годинки

Дестини Хоуп Сайръс и Ралф Лифшитс: истинските имена на известните личности

What's your name again?

Celebrities преди 3 години

Колкото и да следим любимите си известни личности, накрая се оказва, че не знаем чак толкова много за тях, включително и как се казват... Голяма част от тях са променили истинските си имена. Може би, защото не ги харесват или пък защото едва можем да ги произнесем. Ето кои са истинските имена на любимите ни дизайнери, актьори, певци и модели:

Бела Хадид a.k.a Изабела Каир Хадид

Родена като Изабела, явно супермоделът нарочно изпуска първата част от името си и го съкращава Бела, вероятно в името на естетическото звучене и по-лесната разпознаваемост.

Холзи a.k.a Ашли Николет Франджипани

В неотдавнашно интервю за Cosmopolitan, певицата разкрива защо е сменила името си, когато започва кариерата си: "Мисля, че имах предвидливостта, за да разбера, че да бъда себе си не е достатъчно. Трябваше да стана някой съвсем различен човек“. Тя продължава историята си, обяснявайки тъжната причина, поради която не е използвала професионално името си по рождение: "Чувствах, че Ашли не заслужава да бъде известна и успешна, защото не беше толкова специална, но когато създадох Холзи, се чувствах по-уверено. Това ми даде възможност да създам нова персона, която не беше обвързана от очакванията, които имах към себе си, или от ограниченията, които другите ми поставяха поради моето възпитание и социална позиция. Създадох човек и той можеше да направи всичко, което аз не можех."

Ема Стоун a.k.a Емили Джийн Стоун

Историята зад промяната на името на Стоун е доста забавна. "Истинското ми име е Емили. Но професионалното ми беше направено в SAG (Гилдия на кино актьорите)" разказва тя пред списание W. "Бях на 16 .... Така че да помолиш 16-годишно дете да избере новото си име е наистина интересен процес. Просто им казах "Аз ще бъда Райли". Казвах се Райли Стоун за около шест месеца". След това актрисата добавя, че името не успява да стане известно, затова го сменя на Ема, което е много по-близко до Емили.

Травис Скот a.k.a Жак Бермън Уебстър

Травис Скот е известен рапър сам по себе си, но сега, след като стана баща на първото дете на Кайли Дженър, интересът към музиканта е доста голям. Скот разкрива в интервю през 2014 г., че смяната на името е в знак на почит към чичо му. "Чичо ми се казваше Травис. Той беше любимия ми чичо. Любимият ми роднина." споделя той. Хм, това означава, че детето му Сторми е с фамилия Webster, а не Скот, както предполагахме.

Карди Б a.k.a Белкалис Марленис Алманзар

Сценичното име на щурата Карди Б произхожда от прякора й Бакарди, още отпреди да стане известна.

Джиджи Хадид a.k.a Джелена Нура Хадид

Майката на модела, Йоланда Фостър, й дава псевдонима още, когато Джиджи започва да ходи на училище. "Така баба е наричала майка ми като дете. Наричаха ме така само вкъщи, но в първи или втори клас имаше едно момиче на име Хелена и учителката ни бъркаше и оттогава съм Джиджи." споделя тя пред Vogue US.

Иги Азалия a.k.a Аметист Амелия Кели

Иги е първото куче на Амелия и затова тя избира името за професионалния си живот, а Азалия е името на улицата, на която живеят тя и майка й. Проста формула за име на звезда.

Ралф Лорен a.k.a Ралф Лифшитс

Ралф обяснява пред Опра, че сменя името си, защото истинското звучи не особено чаровно. "Фамилията ми съдържа думата sh * t“, подчертава той. "Когато бях малък, другите деца много ми се подиграваха. Ето защо реших да го променя. Братовчедите ми, които живееха в Калифорния, бяха сменили фамилията си на Лорънс. Така че просто си помислих: "Ще си избера хубава фамилия“. Миличкият, Ралф, разбираме го...

Майли Рей Сайръс a.k. Дестини Хоуп Сайръс

Певицата законно сменя името си на Майли Рей, когато е на 15 години. И всъщност името идва от детския й прякор Смайли (явно певицата от дете много се усмихва).

Меган Маркъл a.k.a Рейчъл Меган Маркъл

Нямахме си ни най-малка представа, че Меган е скрила първото си име от нас. Тя е посочена като "Рейчъл Меган Маркъл“ в официалното съобщение на кралица Елизабет II за съгласие за кралската сватба, но на обявяването на годежа е представена само като "г-жа Меган Маркъл“. Какво още си скрила от нас, Рейчъл?

Принц Хари a.k.a Хенри Чарлз Алберт Дейвид от Уелс

А колкото до принца, ако не знаехте, истинското му име е Хенри Чарлз Албърт Дейвид. 

Били Айлиш a.k.a Били Айлиш Пайрът Бейрд О'Конъл

17-годишният поп феномен има не едно, а три средни имена. "Айлиш е моето второ име. А цялото ми име е Били Айлиш Пайрът Бейрд О'Конъл. Доста странно, нали? " разкрива тя пред BBC през 2017 г. "Пайрът щеше да бъде второто ми име, но тогава чичо имаше проблем с него, защото пиратите са лоши. А Бейрд е името на майка ми."

More Celebrities