Следва

Тайните на успеха: Медитации, мантри, ледена вана и какво още правят най-извесните сутрин

Промени в щаба на херцога и херцогинята на Съсекс: началничката на канцеларията им се оттегля след 11 месеца работа

Катрин Сейнт-Лорън става Старши съветник

Celebrities преди 3 години

Измина година на сътресения за херцога и херцогинята на Съсекс, които се сбогуваха с кралския живот във Великобритания, за да започнат независима кариера в Щатите. След много промени, както в личен, така и в професионален план, нещата в новия им живот все още се изглаждат, на фона на последните новини, че началникът на щаба на двойката се оттегля.

Публикация, споделена от Катрин Сейнт-Лорън в нейния профил в LinkedIn тази седмица, гласи: „Беше привилегия да работим в тясно сътрудничество с херцога и херцогинята на Съсекс в помощ на създаването на фондация Archewell през първата й година. Отдадеността  им на състраданието и общото благополучие е в основата на всички наши дейности, както в рамките на организацията, така и с въздействащите проекти на фондацията. Много се гордея с това, което постигнахме заедно, и за мен е чест да продължа като съветник. "

Дамата обяснява още, че ще продължи да си партнира „с изключително талантливата Ребека Ротенберг Голдман, съосновател, временен главен изпълнителен директор и главен оперативен директор на TIME'S UP, за да утвърдим нова консултантска фирма за социално въздействие“, насочена към „сътрудничество с клиенти за създаване на персонализирани, оригинални филантропични стратегии, които реализират визията ни за преобразяване на света”. Омид Скоби, кралски редактор в Harper's Bazaar US и съавтор на биографията на принц Хари и Меган от 2020 - та „В търсене на свободата”, потвърди новината в Twitter в понеделник, 22 март, като написа: „Бившият шеф на щаба Катрин Сейнт-Лорън заема поста Старши съветник". 

Профилът на Сейнт-Лорън в LinkedIn показва, че тя е била и началник на щаба на херцога и херцогинята и изпълнителен директор на секцията с нестопанска цел в тяхната Archewell Foundation. Сейнт-Лорън, чиято впечатляваща биография включва работа в HSBC, фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и инвестиционната компания Melinda Gates’s Pivotal Ventures, ще продължи да предоставя "ежедневни насоки и подкрепа" на Archewell, докато напредва с новата си консултантска фирма.


Катрин Сейнт-Лорън

Джеймс Холт, бивш PR-съветник на двойката във Великобритания, сега е повишен в ролята на изпълнителен директор, като Times съобщава, че това оставя Хари и Меган без други служители от британската преса. Холт, който работи с двойката от дните им като част от Кралската фондация, ще ръководи мисията на Archewell да „обединява общностите чрез прояви на състрадание“, според източник на Съсекс.

Предстоят и други промени, като Тоя Холнс, говорител на двойката, базиран в Калифорния, е назначен за глобално пресаташе на Archewell, докато продуцентът Бен Браунинг е нает като ръководител на съдържанието на Archewell Productions and Audio. Бурно име в развлекателната индустрия, Браунинг тази година получи номинации за Оскар, BAFTA и "Златен глобус" като един от продуцентите на аплодирания режисьорски дебют на Emerald Fennell " Promising Young Woman " с участието на Кери Мълиган.

По-рано той е изпълнителен продуцент на филма на HBO „I Know This Much Is True“ , за който звездата Марк Ръфало спечели „Еми“ и „Златен глобус“. Браунинг е цитиран в Times, казвайки: "От момента, в който споделиха своята визия за Archewell като глобална продуцентска компания, която ще отразява различни гледни точки и ще споделя пълни с надежда истории, аз знаех, че искам да помогна. Стартира една вълнуваща компания."

Агенцията за социално въздействие и промяна Invisible Hand също се присъедини към Archewell, като организацията на Хари и Меган печели симпатиите на Фондацията на Обама и PBS като едни от партньорите на агенцията. Публикация на страницата на компанията в LinkedIn в понеделник казва: „По-рано тази година Invisible Hand се присъедини към Archewell за тяхната мисия да стимулира системната промяна на културата във всички общности с последвателни актове на състрадание."

Times добавя, че агенцията ще работи с Archewell по „стратегическа промяна чрез споделяне на различни истории и изграждане на общност в подкрепа на равенството между половете и расите“. Женевиев Рот, основател и президент на Invisible Hand, също е старши стратегически съветник на Archewell. По-рано тя е творчески директор на президентската кампания на Хилари Клинтън през 2016 г.

Archewell казаха в изявление, че са изключително доволни от назначаването на Джеймс Холт за изпълнителен директор на фондация Archewell, защото той се присъединява към един бързо разрастващ се екип, дълбоко отдаден на напредъка, системните културни промени и благотворителността по целия свят. "


Джеймс Холт

Докато бяха официално работещи кралски особи, семейство Съсекс премина през редица промени в щаба като Мелиса Туабти (личен асистент на херцогинята), Ейми Пикерил (помощник частен секретар), Катрина Маккейвър (заместник-секретар по комуникациите) и Саманта Коен (частен секретар на двойката), които последователно напуснаха ролите си. По-рано този месец Times съобщи за обвинения в тормоз, отправени срещу Меган от бивши членове на щаба през 2018 г.

Бъкингамският дворец публикува изявление, с което обяви, че е „загрижен за обвиненията в Times“ и ще„ разгледа обстоятелствата, посочени в статията“. Говорител на Съсекс отговори, че Меган е „натъжена от последната атака срещу нейния характер“, като впоследствие Mail потвърди, че херцогинята на Съсекс е писала до Бъкингамския дворец, за да поиска доказателства във връзка с твърденията.

От разказаното дотук разбираме две неща - в щаба на Съсекс има огромно текучество, но и достатъчен ресурс за нови престижни назначения. Предстои да видим как ще се развият нещата.     

More Celebrities