Следва

13 филма, които доказват, че Кери Мълиган е една от най-добрите актриси днес

Големите любовни истории: Опра Уинфри и Стедман Греъм

"Нашата тайна е, че не се оженихме" 

Celebrities преди 3 години

Телевизионната кралица и нейният партньор са заедно от 1986 г., но никога не са минавали под венчило. И така им е повече от добре: “Не бях готова за жертвите, компромисите, ангажиментите, необходими за сполучлив брак. Животът в шоубизнеса беше мой приоритет. И двамата го знаехме."

Напоследък говорим за Опра Уинфри главно по повод шокиращото й интервю с Хари и Меган Маркъл. Но, Опра, освен че е една от най-известните и влиятелни жени в Америка, може да се похвали и с много по-интимен рекорд. Тя и нейният партньор Стедман Греъм са обвързани почти от тридесет и пет години, без никога да са си казали „да“ и са включени в списъка на „Неженените ВИП двойки с най-дългогодишна връзка”. Водещата среща своята половинка и сродна душа по време на благотворително събитие през 1986 г., когато стартира и „The Oprah Winfrey Show”.

Не става дума за любов от пръв поглед, колкото и да звучи така. В онзи момент той е спортист и модел на марка за спортно облекло, при това сгоден. „Не бях много впечатлена. Да, той беше учтив и любезен. Висок и красив. Прекалено красив, за да се интересува от мен“, казва Опра през 2020г. пред списание „O”. Стедман обаче скоро се оказва необвързан и прави първата крачка. Тя е са оказва точно уцелена и от този миг любовта им разцъфва. Кралицата на американската телевизия и бизнесменът, които обявиха годежа си през 1992 г., са много сплотена двойка, без никога да са изпитвали нуждата да се закълнат във вярност „завинаги“. Всъщност, ако се бяха оженили, вероятно сега нямаше да са заедно: „Бракът изисква различен начин на съществуване, към който нямаше да мога да се приспособя“, споделя Опра. Днес партньорът й мисли по същия начин: “Не влагаме цялата си идентичност във връзката. Ние сме два индивида - всеки със своите страсти, със собствения си живот. Аз я подкрепям в нейния, тя мен - в моя."


Стедман Греъм и Опра Уинфри, 1986г.

Зад гърба си Греъм вече има брак, продължил две години, по време на който се ражда дъщеря му. През 1992 г. той отново се замисля за сватба. Опра е в кухнята, когато й казва: „Искам да се ожениш за мен. Мисля, че е време.” Тя отговаря ентусиазирано: "Това е фантастично!" Но, първоначалната еуфория, както водещата разказва, не продължава дълго: „Веднага разбрах, че не искам да се женя и че искам връзката ни да остане такава, каквато си е. Предложението за сватба ме зарадва, но не бях готова да приема жертвите, компромисите и ангажиментите, необходими за сполучлив брак. Животът ми в шоубизнеса беше мой приоритет. И двамата го знаехме.” Нещата помежду им се получават, точно защото никога не се оженват: „Стедман има своя собствена идентичност, освен че е мъжа на Опра. И двамата сме щастливи да видим другия да следва собствената си съдба. Бих определила връзката ни като „духовно партньорство“, казва Уинфри. „Всеки, който срещне Греъм, остава изумен, защото той е истински джентълмен. Иска най-доброто за мен и за всички, които познава. Както подсказва името му, той е стабилен като планина, спокоен, умерен и надежден”.

Нямат деца. Опра никога не ги е искала и както споделя през 2019 г., не съжалява: „В един момент си купих по-голям апартамент в Чикаго, защото си помислих:„Е, ако се оженим, ще ни трябва място за децата “. Това не се случва. С годините водещата на „The Oprah Winfrey Show ” е развила ново съзнание: „Видях колко сериозни отговорности и жертви се изискват от една майка“. Епизод след епизод тя разбира, че това какъв си винаги зависи от това, какво дете си бил и как си израснал: „Говорих с много объркани хора и открих, че те са такива, заради своите майки и бащи, които не са били наясно, колко сериозна е ролята им “, добавя тя. „Никога не съм имала способността да разделям личния си живот от работата, както правят другите жени. Ето защо винаги съм изпитвала най-голямо уважение към жените, които решават да останат вкъщи с децата си. Никой не отдава на жените-майки заслуженото."

През 2013 г., Опра признава: „Не бих била добра майка, защото нямам търпение. Ако имах деца, щяха да ме мразят”. Майчинството за нея е свързано с болезнен спомен. Тя е малтретирана няколко пъти от братовчед си, забременява на 14, но детето не оцелява при раждането. От години обаче се грижи за 172-те момичета от колежа „Leadership Academy”, в Йоханесбург, Южна Африка: „Любовта не знае граници, дори когато детето не идва от утробата ти.“

More Celebrities