Следва

Бритни Спиърс дарява рокля Versace за пострадалите в Хаити

Мъжката седмица на модата в Париж показа вечните образи на истинския мъж

Отново пaрижката седмица на мъжката мода...

Fashion преди 14 години

Отново пaрижката седмица на мъжката мода ни завъртя главите като истинска вихрушка и посочи защо, не без причина, тези дизайнери показват творенията си именно в столицата на модата. Разбира се, ViewSofia отрази както подобава събитието.

След Милано, Париж показа на какво е способен, а ние се впечатлихме от онова, което господата разходиха по подиумите. Ето и някои от най-добрите попадения за есенно-зимния сезон 2010/11. 

Предпочитанията на нашата редкация за истинки добри колекции обаче се поделят между тези на Lanvin и Paul Smith.

И така, в Париж по време на Мъжката седмица на модата се случи:

Lanvin

Макар и в ахроматични цветове, колекцията на Lanvin изобилстваше от малки детайли и хитрини, които могат да са само в помощ на господата.

Вълнените пуловери са новият есенно-зимен фетиш, а линията на панталоните е елегантна и типично мъжка. 
А! Да не забравим, обувките, през които минава широк език или ботушите с цип по средата на крака. Вероятно тези малки подробности ще са тенденция през следващия сезон. 

Paul Smith



Една колекция отвъд представите за строг и класически стил. Точно обратното – разчупени кройки на вече познатите ни класически линии в притурка със страхотни цветове.... Блейзери, сака и тениски с пластрон са отговорът на английския дизайнер по повод предизвикателството на следващия студен сезон.

Givenchy



Накратко – всичко, което албиносът-монах от Шифърът на Леонардо би носил. Колекция, очевидно вдъхновена от монашеския гардероб, колкото и неразнообразен да е той. Но пък Riccardo Tisci определено е успял да улови точната линия и форма, за да ни покаже една колкото семпла, толкова и дръзка представа за „модерни монаси”. Най-много харесахме сандалите, тесните панталони и, естествено, снежно белите ризи с попска яка.

Jean Paul Gaultier



Мъже, хващайте боксовите ръкавици и право на ринга. А, ако държите на външния си вид и се чудите какво ще облечете дори там, то Gaultier веднага ще се притече на помощ. Един съвършено нов прочит на спортната мода, поднесен с много вкус, кашмир, велур, кожа и не на последно място всичко плетено.

John Galliano



Galliano е единствен и неповторим и дори и да не си прочел надписа над снимката, той веднага ще се досетиш от кого е сътворена тази гениална в лудостта си дреха.

Както винаги, вдъхновен на историческа и театрална основа, той ни представи три типични образа – новият Шерлок Холмс със страхотни тренчове и сака, типичният строг английски стил, но, разбира се, разчупен от появата на корсети (мъже, не се плашете) и театралният Хонг-Конгски стил с допълнението на копринени шорти.

И всичко това само за следващата зима.

Yves Saint Laurent



И не за друго, а за да почетем името на тази велика марка, представяме и колекцията на Stefano Pilati за Yves Saint Laurent.

До някъде скучна, но определено добре стикована и поднесена, тази колекция остава вярна на убежденията на дизайнера и не се влияе от световния тренд, а представя своето типично френско виждане и мнение.

Страхотни изчистени линии и ненатрапчиви цветове.

Просто и стилно! 

More from View Sofia

More Fashion