Следва

Приказката за синята рокля от шифон на лейди Даяна в Кан

МИНАЛОТО: Виктория Бекъм и късата й черна рокля на срещата на Spice Girls с принц Чарлз

Нейното селфи със секси визия - скрито послание или чиста носталгия по деветдесетте?

Celebrities преди 2 години

Незабравими спомени: понякога само едно мигване е необходимо, за да ни припомни всичко. Снимката на Виктория Бекъм с къса черна рокля отпреди няколко дни е достатъчна, за да ни върне незабавно в 90-те, в легендарната ера на Spice Girls, и да ни подсети за срещата им с принц Чарлз. И не само това. Без да пренебрегваме британското кралско семейство, но поредният голям и паметен момент е свързан с английската банда и не остава незабелязан от зоркия поглед на (бившите) фенове на групата. Става дума за препратка към филма “Spice World”, режисиран от Боб Спайърс, в който Виктория Бекъм пробва известната “Little Gucci Dress”.


Принц Чарлз със Spice Girls в Лондон, 1997 г.

През май 1997 г., Spice Girls са поканени на акцията Prince's Trust Charity, благотворително събитие на основаната през 1976 г. организация от принц Чарлз. На следващия ден снимките от вечерта се появяват на страниците на всички таблоиди. Списание Time дори пише ода за срещата на известната група със сина на кралица Елизабет. Петте певици от бандата драстично нарушават протокола на Уиндзор, като според етикета „не бива да се докосват членовете на кралското семейство“ (само Мишел Обама има честта да прегърне Нейно Величество Кралицата), но снимките на принц Чарлз със следи от червило по бузата издават много за това на какво е способен дивият квинтет. Съвсем друга тема са шикозните дрехи на петте момичета, по презумпция подходящи за всичко друго, но не и за ангажимент с кралска особа. 

Онази вечер от далечните 90-те и до днес остава голяма загадка. Гери Халиуел признава, че открито е казала на принц Чарлз, че го намира за "супер секси", но за медиите остава мистерия дали наистина певицата е опипала дупето на принца? Докато (несериозният) въпрос все още остава отворен, нашето внимание се съсредоточава върху малката черна рокля на Виктория Бекъм, чиято атрактивност в минималистичен стил бе запечатана преди дни в Instagram селфи, на което Пош Спайс е боса пред огледалото, пресъздавайки типична Spice Girls поза.

Феновете на групата не пропускат нищо. Роклята с тънки презрамки от селфито на Виктория Бекъм веднага напомня за реплика на Мел Си от филма „Spice World”: „Коя да облека... Малката рокля на Gucci, малката рокля на Gucci или... малката рокля на Gucci?! ". Намерихме и паметната сцена, в която Спорти Спайс дразни Бекъм, докато си избира тоалет.

Дали Пош Спайс е очаквала, че ще отключи толкова много спомени? Може би да, може би не. От друга страна, визията на Виктория Бекъм предлага не само късата черната рокля като безспорна модна тенденция за летния сезон през 2021-ва. Има и по-дълбок мотив, който не на последно място заслужава да бъде изваден от прашните томове с модна история. Филмът “Spice World” излиза през 1997 г., годината, в която ненадминатият Том Форд е начело на модна къща Gucci.

Той е и създателят на “Little Black Dress”. Неговият мандат като креативен директор на флорентинската модна фирма продължава от 1990 до 2004 г., но изключителното му дизайнерско наследство, независимо от марката, оставя трайни следи в модата! Което с пълна сила важи за мини-роклята, която Виктория Бекъм носи. Тогава и днес.

More Celebrities