Следва

Васил Божков издържал Зара в Ню Йорк

Обвиняват Тери Ричардсън в злоупотреба с модели

Тери Ричардсън като че ли ще се превърне в Тайгър Удс на модата - едно момиче го обвинява, че е злоупотребил с нея и след това изкачат още 15...

Лица преди 14 години

Тери Ричардсън като че ли ще се превърне в Тайгър Уудс на модата - едно момиче го обвинява, че е злоупотребил с нея и след това изкачат още 15.

Миналата седмица Ри Размусен разказа пред Post, че Тери Ричардсън манипулира млади момичета да се снимат в голи снимки, от които рано или късно ще се срамуват.

Сега Джейми Пек твърди, че при втората й фотосесия за фотографа, той се съблича и я кани да го снима, след което поискал сексуални услуги от нея, като й предложил картичка с автограф в замяна.

„Не използвам никого. Това не ми влиза в работата. Всеки се е забавлявал по време на снимките си с мен.”, казва известният моден фотограф, но много, които са работили с него продължават да го обвиняват в сексуални посегателства.

Нови и нови истории се публикуват всеки ден в различни онлайн и печатни издания. Модели, стилисти, асистенти, познати и т.н. разказват за това, което им се е случвало или това, което са чували. Обвиняват го, че злоупотребява най-вече с по-млади и неопитни момичета, които чрез него мечтаят да пробият в кариерата си.



Повечето са анонимни, защото много хора се страхуват да загубят поста си споделяйки такава информация. Говори се, че агенциите познават много добре поведението на Ричардсън, но го толерират. „Има само шепа фотографи, които имат власт, шепа редактори, които имат власт и шепа клиенти, които имат власт. Всеки друг просто следва тази група от хора.”, споделят някои.

Факт е, че Тери се радва на одобрението на Анна Уинтър и френската и колежка Карин Ройтфелд, освен това той снима рекламни кампании за лейбъли като H&M, с което модният пантеон е пълен. Това според някои го прави напрактика недосегаем. Всички тези хора с власт трябва да поемат отговорността си за това, което прави той, защото наемайки го и пращайки момичета при него, те технически дават одобрението си, че каквото и да направи той е Окей.

Друг факт: той снима за всички от Vogue до Harpar’s Bazaar до V, но от много време не е работил с W. Редакторите на W не са коментирали защо, но според слуховете Тери е бил „отлъчен”, защото арт-директора Денис Фрейдман е решил, че негова снимка на модел с глава във фурната е прекалено дръзка.

More from View Sofia

More Лица