Следва

20 години от сватбените камбани: Княгиня Калина и Китин Муньос

"Пиленцето е свободно" - Илон Мъск официално си купи Twitter

Twitter официално е новата рожба на Илон

Celebrities преди 1 година

"Закупи си го," съобщава The Washington Post. Сделката беше приключена късно вечерта на 27 октомври, а точната сума е 44 милиарда долара. Милиардерът коментира новата придобивка в самата нея със съобщението "Птичката е свободна“ (препратка към логото на Twitter под формата на синя птица).

Според CNBC Мъск уволни бившия главен изпълнителен директор, финансовия директор и адвоката на компанията и сам пое Twitter, но той отрече слуховете, че планира да уволни 75% от персонала. Г-н Мъск също публикува изявление, обясняващо защо е взел решението да закупи платформата и то не е "за да прави повече пари": "Направих това, за да се опитам да помогна на човечеството, което обичам."

Той отбелязва, че Twitter ще бъде приятелска и гостоприемна платформа, но няма да се превърне в "територия на всепозволеност". "Доживотните забрани“ вече отпадат и потребителите, блокирани в платформата, могат да се върнат (да, включително Доналд Тръмп).

По-рано Мъск публикува видео от посещението си в централата на компанията, където пристигна с фаянсова мивка в ръце и написа: Let that sink in. 

More Celebrities