Good: Дрескод ЕКО за Оскари 2023

Good: Дрескод ЕКО за Оскари 2023

Академията за филмово изкуство и наука, която връчва Оскарите, ще издаде ръководство за стил, което насърчава гостите да се обличат по устойчив начин

Това е, например, носенето на ретро рокли, тоалети, изработени от рециклирани тъкани, или избор на марки, които се придържат към екологичния дневен ред, съобщават колегите от Hypebae. Инициативата се осъществява в партньорство с Red Carpet Green Dress (RCGD Global), с които Академията си сътрудничи от 2011 г. RCGD Global е организация с нестопанска цел, която насърчава отговорното снабдяване в света на развлеченията и дизайна.


Дженифър Лорънс и Ан Хатауей

За да запознаят по-добре бъдещите гости на церемонията с правилата, двете страни планират да организират поредица от вечери, наречени Sustainability Nights. Съобщава се, че подобен дрескод няма да е задължителен, въпреки че RCGD Global вече има редица влиятелни посланици, включително Били Айлиш и Софи Търнър. Текстът с новите правила ще бъде публикуван до края на месеца и като примери ще включва изображения от минали церемонии, които отговарят на новите правила.

Например на последната церемония по връчването на Оскарите Кирстен Дънст се появи в архивна рокля на Christian Lacroix. През 2020 г. Saoirse Ronan носеше рокля на Gucci с корсаж, направен от нейната рокля за BAFTA, а Пенелопе Крус дойде в рокля на Chanel от колекцията от 1995 г. Ким Кардашян може също да послужи като пример за подражание. През последните години тя редовно носи винтидж тоалети за големи светски събития от известната рокля със на Александър Маккуин от 2004 г. (по-долу) за партито на Vanity Fair за Оскар до роклята на Мерилин Монро за Met Gala.


Кирстен Дънст


Ким Кардашян

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.