Следва

Рокля за добро настроение

Къси панталони - имат ли почва у нас

Някои комбинации са се доказали с времето като безпогрешни за всякакви събития. Преоткрихме някои от тях в тенденциите за пролет-лято 2010 ...

Fashion преди 14 години

Кажете ни буква от А до Z и ние ще ви кажем дизайнер с нея, който е включил шорти в пролетно-лятната си колекция.

Alexander Wang, Balmain, Cheap&Chic, Dolce&Gabbana, Hermes, Lagerfeld, Marc Jacobs, Prada, накратко – всички!


Вярно, че е лято и какво да носим освен къси гащи, но тъй като този сезон дизайнерите предлагат безбройни техни варианти и интерпретации, редно е да почерпим от богатството на модните тенденции за някои по-интересни идеи.




Материиите са съвсем разнообразни – като тръгнем от деним при Dolce&Gabanna, та минем през сатенената Prada, a между тях памук, жарсе, коприна, та и кожа, най-вече кафява и охра при налагащия се кънтри стил.



Моделите също варират. Определяща е дължината, а тя е толкова по-къса, колкото сте по-смели. Започваме от най-смелите – плътно прилепнали кюлоти (и това съвсем не е подигравателна дума, мили дами), много дълбоки, обшити с камъни или пък в ярък цвят. Телесните и черни тонове също не са за пренебрегване, но търсете такива с акцент, за да избегнете момента "да изглеждате сякаш сте излезли с бабиното бельо.



При късите шорти положението не е толкова пипкаво – можете да отрежете стари дънки или да си купите от напълнилите пазара велурени гащи с ресни. И с двата модела лесно можете да постигнете кънтри визията или пък нищо да не постигате, а просто да се чувствате свободно и секси.



Късите гащи "ала кюлоти" също не са за пренебрегване – дълбоки са, но се разширяват надолу и наподобяват пола панталон – по-добрият вариант за широките ханшове. Този модел изглежда чудесно с флорални мотиви и придава романтика на визията – секси, но не прекалено и леко ретро.



Lacoste от своя страна ни предлагат да носим типичните къси и плитки спортни боксерки, но при толкова по-интересни варианти защо да се задоволяваме с типичното. Много по-интригуваща ни се струва ежедневната визия в комбинация с така наречените Cycling Shorts или късите клинове за колкоездене. Така или иначе клиновете няма да избягат от гардероба за 2010, та дизайнерите решават да ни ги предложат малко по-разголени за лятото. Можете да ги носите самостоятелно или като допълнение под други къси гащи или пола. Търсете ги цветни, с принт или на дупки, или си ги направете такива!



Дължините оттук нататък се увеличават, но максимум до коляното. Все пак говорим за къси гащи! Нашият съвет е – колкото по-дълги шортите, толкова по-висок тока, идеята е да покажете дълъг крак. Но ако заложите на изрязани боксерки, то не прекалявайте с токчетата, за да не заприличате на жираф, все пак това не е catwalk.



Същото важи и за голотата – по-дългите бермуди предразполагат към мини топове, например бюстие без презрамки или с тънки такива. Докато късите шорти можете да комбинирате с дълъг ръкав, та дори и със сако. Така ще постигнете баланс в разголеността и няма да се чувствате все едно сте пусната за оглед.



Що се отнася до предназначението им, късите гащи отдавна инвазират освен ежедневния стил, също вечерния, та и работното място. Ако имате късмет с неконсервативен шеф или университет, то смело комбинирайте тесни шорти с широк топ и сако или с огромен boyfriend пуловер и ¾ чорапи докато е още по-хладно.


Вземете за пример Prada, Derek Lam или Lagerfield, за да разберете как да носите шортите с риза така, сякаш са създадени специално за официалния гардероб. Ако успеете да ги трансформирате в работното облекло, то безспорно няма да имате проблем с тях и в ежедневните си стрийтстайл визии и късите гащи могат да станат най-добрия ви приятел за топлите сезони, заради комбинативността си и способността да събират мъжките погледи.

Така и трябва, пролет пукна!





 

More Fashion