Следва

Лукс в зелено в кадри, заснети с HUAWEI nova 11 Pro в партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

„Момичето със златните крака“: Лорън Васер на върха на модата след ампутация

Историята на живота на красивата Лорън не може да остави никого безразличен

Celebrities преди 10 месеца

Нещастието идва неочаквано и шоково: 35-годишната Лорън, преживява ампутация на двата крака поради синдром на токсичен шок и е на косъм от смъртта. После нещата се обръщат и трагедията, направила характера по устойчив, се превръща в щастлив актив..

Един ден когато е на 24, младата жена вдига изключително висока температура и колабира. Състоянието се оказва причинено от употребата на дамски тампон.

„Намерили са ме по лице в спалнята. Лекарите установяват, че причината е в дамския ми тампон. Вадят го и го изпращат за изледване. Резултатите показват, че става дума за синдром на токсичен шок“, разказва Лорън.

Васер претърпява два инфаркта и бъбречна недостатъчност. Лекарите й дават само 1% шанс да оцелее. Тя е поставена в 10-дневна изкуствена кома.

След като се събужда, Лорън чува ужасната новина, че краката й ще трябва да бъдат ампутирани.

„Бях пълна с течности, тежах около 90 килограма. Главата ми беше обръсната, а краката ми черни от гангрена. Тогава чух една сестра да казва, че трябва да ампутират млада жена. Разбрах, че става въпрос за мен. Плачех, крещях и търсих майка си. Молех я да не им позволява да вземат краката ми“.

За да й дадат шанс за живот, лекарите ампутират десния й крак под коляното и лявото стъпало. За съжаление през 2019г. се налага левият крак също да бъде отстранен.

Днес Васер се бори да повиши осведомеността за опасностите от тампоните, така че никой друг да не преживее подобно нещо.

„Синдромът на токсичен шок убива и наранява жени от десетилетия. Благодарна съм, че съм глас на всички онези жени, за които светът никога няма да чуе. Тези продукти, които слагаме в нас, са изключително токсични. Дори и да пише, че е 100% памук, пак може да се пръска с химикали и пестициди. Защо компаниите за тампони не са прозрачни за това колко опасни са тези продукти и дългосрочните ефекти, които имат върху тялото ни? Имаме нужда от безопасни продукти и съответна защита. Заслужаваме да бъдем защитени“, казва Лорън.

„Вагината е най-абсорбиращата част от женското тяло. Поставянето на тампон може да въведе химикали и токсини, които водят до бактериални инфекции и фатални усложнения“, добавя Лорън.

След инцидента Лорън е смазана, мрази себе си и външния си вид, срамува се да общува.

„Срамувах се от себе си, срамувах се от случилото се. Сякаш не съществувах, бях човек без самоличност".

С минаването на годините красивата жена променя нагласата си към живота. Не само преоделява депресията, не само се превръща в модел на подражание за хората преживели подобна травма, но и прави кариера в модата.

"Момичето със златните крака", както е известна в модните среди, заради златните си протези. Дефилира за Schiaparelli , Savage x Fenty и много други. 

More Celebrities