Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 31.07 - 06.08

Антоан Арно с "историческа сделка": LVMH стана генерален спонсор на Олимпийските игри в Париж

LVMH оглавявана от един от най-богатите хора в света Бернар Арно, официално стана спонсор на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. Договорът е първата сделка от този вид за модния конгломерат, според Bloomberg 

 

Celebrities преди 8 месеца

Компанията ще инвестира 150 милиона евро в Олимпийските и Параолимпийските игри, което го прави "най-голямата спонсорска инвестиция" в подобно събитие. Един от наследниците на ръководителя на концерна Бернар Арно - Антоан, обяви сключването на договора в своя Instagram. Именно той е човекът, договорил тази "историческа сделка".

„Какъв фантастичен ден за LVMH, за Олимпиадата и за Франция. Горди сме да бъдем партньори на следващите олимпийски и параолимпийски игри, които ще се проведат в Париж през юли, август и септември 2024 г. Ще имаме повече подробности в близко бъдеще с какво  ще допирнесем за таланта, постоянството и издържливостта на спортистите  в този велик празник чрез нашето творческо партньорство. По-бързи, по-високи, по-силни... Заедно!",  написа той.

Сделката "ще помогне да се увеличи привлекателността на Франция по света", каза Бернар Арно в изявление. Бе съобщено също, че марката за бижута в портфолиото на LVMH Chaumet ще разработи дизайна на медалите за игрите, а марките Dior, Louis Vuitton и контролираната от Антоан Арно Berlutti ще се занимаят с облеклото на спортистите.

Междувременно организационният комитет на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж представи дизайна на факела, който ще бъде използван като част от щафетата на олимпийския огън преди откриването на игрите. Факелът е разделен на две половини: горната е матова, а долната е лъскава, с вълнообразна текстура.


Председателят на Организационния комитет на Париж 2024 г. Тони Естанге и дизайнерът Матийо Лейнър

Проектант на най-важния символ на игрите е Mathieu Leanner. "Симетрията на двете части на факела символизира равенството на всички спортисти. Вълнообразната част символизира водата и водните спортове. А мекотата на формата символизира спокойствието", се казва в уебсайта на Олимпиадата.

Олимпийските игри ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август 2024 г. Олимпийският огън ще бъде запален в Гърция и ще пристигне в Марсилия на 8 май, точно навреме за старта на щафетата.

More Celebrities