Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 31.07 - 06.08

Антоан Арно с "историческа сделка": LVMH стана генерален спонсор на Олимпийските игри в Париж

LVMH оглавявана от един от най-богатите хора в света Бернар Арно, официално стана спонсор на Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. Договорът е първата сделка от този вид за модния конгломерат, според Bloomberg 

 

Celebrities преди 10 месеца

Компанията ще инвестира 150 милиона евро в Олимпийските и Параолимпийските игри, което го прави "най-голямата спонсорска инвестиция" в подобно събитие. Един от наследниците на ръководителя на концерна Бернар Арно - Антоан, обяви сключването на договора в своя Instagram. Именно той е човекът, договорил тази "историческа сделка".

„Какъв фантастичен ден за LVMH, за Олимпиадата и за Франция. Горди сме да бъдем партньори на следващите олимпийски и параолимпийски игри, които ще се проведат в Париж през юли, август и септември 2024 г. Ще имаме повече подробности в близко бъдеще с какво  ще допирнесем за таланта, постоянството и издържливостта на спортистите  в този велик празник чрез нашето творческо партньорство. По-бързи, по-високи, по-силни... Заедно!",  написа той.

Сделката "ще помогне да се увеличи привлекателността на Франция по света", каза Бернар Арно в изявление. Бе съобщено също, че марката за бижута в портфолиото на LVMH Chaumet ще разработи дизайна на медалите за игрите, а марките Dior, Louis Vuitton и контролираната от Антоан Арно Berlutti ще се занимаят с облеклото на спортистите.

Междувременно организационният комитет на Олимпийските игри през 2024 г. в Париж представи дизайна на факела, който ще бъде използван като част от щафетата на олимпийския огън преди откриването на игрите. Факелът е разделен на две половини: горната е матова, а долната е лъскава, с вълнообразна текстура.


Председателят на Организационния комитет на Париж 2024 г. Тони Естанге и дизайнерът Матийо Лейнър

Проектант на най-важния символ на игрите е Mathieu Leanner. "Симетрията на двете части на факела символизира равенството на всички спортисти. Вълнообразната част символизира водата и водните спортове. А мекотата на формата символизира спокойствието", се казва в уебсайта на Олимпиадата.

Олимпийските игри ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август 2024 г. Олимпийският огън ще бъде запален в Гърция и ще пристигне в Марсилия на 8 май, точно навреме за старта на щафетата.

More Celebrities

Ако изглеждаш така на 74 по бански, значи си Вера Уанг

Celebrities преди 13 часа

Вера Уанг сподели нови снимки по бански. 74-годишната дизайнерка, която преди шест месеца призна, че поръчва от Макдоналдс всеки ден и обожава коктейли с водка, публикува в Instagram кадри, на които позира край басейна.