Следва

Месечен ХОРОСКОП - Ноември 2023

За или против - новият Nipple Bra на Ким К

Нито ден без новини от семейство Кардашиян 

Celebrities преди 5 месеца

"Сутиени, които се произвеждат в хиляди бройки, всички с едни и същи перфектно центрирани, перфектно кръгли, перфектно подредени зърна”, това не е някаква измислица, а реално изречение, което чуваме в най-новата рекламна кампания на Skims.

Ким Кардашиян и нейният бранд за бельо направиха фурор през изминалия уикенд, като обявиха новия си продукт - сутиена "Ultimate Nipple Bra". В комичен скеч Ким обръща внимание на повишаващите се температури, причинени от изменението на климата, намеквайки, че заострените, дискретно подаващи се зърна, могат да останат в миналото: и именно тук се появява нейният сутиен-спасител (интересна аналогия, признаваме).

Следяхме отблизо развръзката на случая "Ultimate Nipple Bra" и реакциите в социалните мрежи, попадащи в двете крайности - тези, които смятат, че продуктът на Ким е едно забавно намигване в сивото ежедневие, и тези, които приемат сутиена като поредното послание, целящо да принизи ролята на жените в обществото (четете още: Кой как избра да се рекламира: Брук Шийлдс за Skims на Ким Кардашян).

Споделяме две събирателни гледни точки на всичко казано и написано “За и Против Ultimate Nipple Bra":

Защо сутиенът на Ким К не трябва да съществува?

Да не носиш сутиен ти дава несравнимо усещане за свобода и удобство, независимо от времето и сезона. Но това, което превръща липсата на сутиен в събитие, са естествените и разнообразни форми на гърдите и зърната на всяка жена. Изкуствените зърна на "Ultimate Nipple Bra" отнемат момента на изненадата, на шока, на хвърлените крадешком погледи от случайни минувачи. Вместо дръзко намигване към всеки, който ги забележи, те крещят за внимание, подходящо само за Instagram и TikTok.

В допълнение, концепцията за сутиен с изкуствени зърна не е уникална и неповторима и не Ким е нейният автор. Всъщност, преди около 15 години за първи път се появяват подобни сутиени в лицето на Bombshell Miraculous Nipple Bra на Victoria's Secret. Пълен хит, изкупен за минути, но изключително нерентабилен, защото след един сезон на носене губи чара си (четете още: Ким Катрал, 67, в новата кампания на SKIMS).

Истинските гърди сами по себе си са прекрасни и не се нуждаят от изкуствени зърна, които да ги поставят под поредния шаблон за естетичност - всички с едни и същи перфектно центрирани, перфектно кръгли, перфектно подредени зърна, отнемат вкуса на скритите под тях.

Защо това е просто шеговито намигване и нищо повече?

Наистина ли смятате, че Ким Кардашиян и екипът ѝ вярват, че само и единствено "Ultimate Nipple Bra" може да спаси зърната на жените по време на глобално затопляне? Този въпрос задава една от жените под публикацията на Skims в Instagram.

Всъщност, въпреки че Ким обещава да дари 10% от продажбите си на екологични организации, тази кампания няма за цел да реши проблемите на глобалното затопляне или да демонстрира екстравагантни фалшиви зърна. Първоначалната идея на сутиена е била да прикрива зърната и да поддържа гърдите, а Ким използва един ежедневен продукт и го превръща в нещо забавно. В нещо, което да върне увереността на жените в собствените им тела и да ги насърчи да гледат на сутиена като на израз на индивидуалност.

Освен това, "Ultimate Nipple Bra" е сутиенът, който може да помогне на жени, претърпели мастектомия, вследствие на рак на гърдата, да се почувстват по-добре след тежката битка с болестта.

Продуктът е объркващ и създава непрекъснат шум около себе си - точно това иска Ким. Закачлив, но напълно под наш контрол, сутиенът е малка загадка за случайните погледи (четете още: SKIMS ми е Gucci - новата кампания на бранда е топ!).
 

А коя страна заемате вие?

More Celebrities