Следва

Feliz aniversário meu bem - с обич от Нара за Венсан Касел

Сватбата на Клара Корнет и Лука Пронзато в и около Париж

Сватба с френски привкус: от трите булчински рокли до гостите, сред които Симон Порт Жакмюс и Людовик де Сен-Сернен - разказваме детайлно. 

Celebrities преди 3 месеца

Клара Корнет и Лука Пронзато се запознават в началото на 2019 г., когато той отваря един от своите pop-up ресторанти на покрива на общ приятел в Париж. Основател на кулинарния колектив We Are Ona, Лука забелязва Клара, която е мениджър на модните партньорства в Instagram за Европа, Близкия Изток и Африка, заради нейните обувки, които са на ужасно високи токчета. Те са идеални за ревюто, на което е присъствала този ден, но със сигурност причиняват болка при носенето им с часове. „Беше средата на седмицата на модата в Париж, така че беше нормално да се носят много високи токчета, разказва Клара. - Той ми предложи обувките си назаем - сабу чехлите си Birckenstock и ми ги подаде, за да се почувствам по-удобно. Останалото е история.“

Гражданската церемония в Chanel

На 8-ми юли 2022 - почти четири години след началото на отношенията им, Клара и Лука сключват граждански брак в Париж. Вярна на френския стил, Клара е в класическа рокля Chanel от бял туид, създадена от творческия директор на къщата Виржини Виар, като творениета е допълнено от бижутата на Sophie Bille Brahe. Лука e в костюм с двуредно райе на Fursac, подписан от стилиста и винтидж гуру Готие Борсарело. Двегодишният син на двойката Лео също присъства на церемонията, облечен в "най-сладкия бял костюм Bonpoint, който можете да си представите", както го описва Клара. По време на церемонията той държи букет от лавандула.

Jacquemus за вечното „ДА“ в градината

На следващия ден в Сен-Врен, градче на около 50 км от Париж, се провежда прием и втора сватбена церемония в Le Doyenné, ресторант със звезда Мишлен. Мястото е ръководено от двама приятели на двойката – Шон Кели и Джеймс Едуард Хенри, които готвят със зеленчуците, отглеждани в голямата градина на имота. Екипът на We Are Ona влиза в ролята на сватбен организатор. „Искахме да включим нашите приятели, разказва Клара. - Късметлии сме, че познаваме толкова таланти в толкова различни сектори, които ни подкрепяха в организацията на нашата сватба.“

За втората част от сватбата Клара Корнет избира рокля на друг френски дизайнер, който всъщност познава лично. „Задължително исках да облека рокля от моя приятел Симон Порт Жакмюс. Избрах много женствена и нежна копринена рокля с гол гръб и я съчетах с чифт чехли с квадратен връх от колекцията Есен/Зима 2023-2024 “Le Chouchou”, която бе представена само седмица по рано във Версай. С тази Jacquemus визия Клара прекосява градината на Le Doyenné, за да стигне до своя любим Лука, който е облечен в класическо бяло смокинг сако на Fursac и черни панталони. След размяната на обещанията Лео, който за случая е в бяла риза Bode, слага халките на родителите си.

Вино и горящ меренг

Церемонията е последвана от гигантско барбекю. „Храната е централен елемент в нашата връзка, обяснява Клара. - Лука е ресторантьор, а аз обожавам гастрономията.“ Седнали навън около безкрайно дълга маса, декорирана с интересна композиция от храсти, създадена от парижкия дизайнер на цветя Луи-Жеро Кастор, гостите се наслаждават на печено свинско и агнешко във френски стил, придружени от пресни зеленчуци и вино от марката на двойката - Canetta. Клара и Лука изненадват всички, като собственоръчно палят сватбената торта – гигантски лимонов меренг, и го фламбират. „Беше забавно, но и може би малко опасно, разказва с усмивка Клара. - Искахме да направим нещо, което никой не очакваше, и успяхме“.

Финал в Coperni

За вечерното парти Клара облича третата рокля, предвидена за сватбения уикенд. „Нямаше как да не е Coperni. Себастиан Мейeр и Арно Вайон (творческите директори на бранда) създадоха невероятна полу-прозрачна бяла дантелена рокля. Забавнa и в същото време изключително шик“.

Мястото за парти е бившият хамбар, където танцуват най-различни водещи представители на модния свят, сред които Жакмюс, Мейер и Валант, дизайнерът Людовик де Сен-Сернен и дизайнер и архитект Хари Нуриев – основател на бранда за интериорен декор Crosby Studios. Между танците гостите се наслаждават на току-що изпечена пица на пещ от шеф готвача на Le Doyenné. “Сватбата беше много семпла и приятна, коментира Клара. - Не искахме нищо официално. Искахме само да предложим на гостите възможността да се забавляват. И смятам, че успяхме“.


За сватбената си прическа Клара залага на нисък кок, дело на коафьора Адриен Коелю.


Сватбената рокля Клара съчетава с бижута Sophie Bille Brahe


Булката в Chanel преди гражданската церемония в Париж.




Пристигането на булката и младоженеца в кметството на борда на товарен велосипед. Обикновено го използват, за да развеждат из Париж двегодишния си син Лео.




снимки: Jean Picon


Клара със сина си Лео.


снимки: Josephine Leddet


Клара с рокля и обувки Chanel.


Трите рокли за сватбения уикенд, от ляво на дясно: Coperni, Jacquemus, Chanel.


Oбувките към втората рокля.


Втората рокля на Jacquemus.


Лео в бяла риза Bode.


сн. Josephine Leddet


Младоженецът е с бял смокинг на Fursac и черни панталони.


Булката в Le Doyenné.


сн. Josephine Leddet


Булката пристига, хванала баща си под ръка.


Официален водещ на церемонията е журналистът Дан Тоули, приятел на двойката.


сн. Josephine Leddet




Малкият Лео слага халките на родителите си.




Младоженците с техните свидетели.


Клара и Жакмюс.


Красивата сватбена маса.


За приборите булката и младоженецът се обръщат към Christofle maison, който им доставя ретро сребро, запазено в архивната си колекция, и специално създадени персонализирани пръстени за салфетки с името на всеки гост.


По време на сватбения обяд са сервирани печено свинско и агнешко във френски стил с гарнитура от пресни зеленчуци и вино от марката на двойката, Canetta.


Крокембуш, типичният френски сватбен десерт.


Мори Сако, изгряваща звезда на френската кухня. Неговият парижки ресторант MoSuke, който отвори врати през 2020 г., вече получи звезда Мишлен.


От ляво на дясно: Jeanne Damas, Amélie Pichard, Clara, Lamia Lagha и Elena Cavagnera.


Дизайнерът и архитект Хари Нуриев, основател на марката за интериорен декор Crosby Studios, с Тайлър Билинджър, главен изпълнителен директор на компанията.


От ляво на дясно: Ludovic de Saint Sernin, Ignacio Muñoz и Sébastien Meyer.


Себастиан Мейер, творчески директор на Coperni, помага на Клара да облече роклята, която е създал заедно с колегата си Арно Вайлан.


Клара комбинира роклята с чифт чехли, обсипани с кристали, също на Coperni.


Булката в Coperni с творческите директори на марката Арно Вайлан и Себастиан Мейер.

More Celebrities