Следва

Аз знам, а ти?

Хроника на птицата с пружина

Най-уважаваният белетрист на Япония се нарежда в първите редици на световните писатели с този роман, белязан с изключително въображение и обединяващ...

Галерии преди 16 години

Най-уважаваният белетрист на Япония се нарежда в първите редици на световните писатели с този роман, белязан с изключително въображение и обединяващ криминалната фабула с разказа за един разпадащ се брак и с търсенето на скритите тайни на Втората световна война.
В едно предградие на Токио младеж на име Тору Окада търси котарака на жена си, който се е изгубил. Не след дълго се оказва, че трябва да издирва и жена си в един свят, скрит под привидно спокойната повърхност на Токио. По време на търсенето Окада се натъква на странни съюзници и противници: проститутка със свръхестествени способности, покварен политик, който въпреки това се радва на вниманието на медиите, весело шестнайсетгодишно момиче с отвратителен характер и възрастен ветеран от войната, променен непоправимо от ужасите, на които е станал свидетел по време на забравената кампания на Япония в Манджурия.

Увлекателен, пророчески, съчетал комичното със страшното, романът "Хроника на птицата с пружина" е великолепна творба, която не отстъпва на никой световен шедьовър.

Харуки Мураками<@SITE_URLstrong> е роден през 1949 година в Киото и днес живее недалеч от Токио. Има много отличия, последното от които е наградата за литература "Йомиури", с която са удостоявани и Юкио Мишима, Кензабуро Ое и Кобо Абе.

Автор е на романите "Танцувай, танцувай, танцувай", "Страната на чудесата за грубияни и краят на света", "Да гониш дива овца", "На юг от границата, на запад от слънцето", на сборника разкази "Изчезването на слона", и на излезлите вече в България (в издателство „Колибри”) „Норвежка гора”, „Спутник, моя любов” и „Кафка на плажа”.

Произведеният му са преведени на повече от 20 езика и в момента Мураками е най-превежданият и издаван в чужбина японски автор.

Книгата е издадена на български език от издаделство "Colibri<@SITE_URLa>".
Цена 12 лв.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии