Следва

На късмет! Жената на Иван си показа булчинската рокля

Академия за Изящни творци през август. Може да запишеш детето си

Ако в тетрадките по математика на твоето дете, вместо теореми, живеят комикси - недей да оставаш безразличен...

Лица преди 13 години

Ако в тетрадките по математика на твоето дете, вместо теореми, живеят комикси - недей да оставаш безразличен. От това може да излезе чудесна лятна ваканция.

За какво говорим ли!? За Лятна Академия, но като казваме Академия, разбирай творчество и хубава ползотворна почивка:

Лятна академия за деца и ученици е образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски” и Национална художествена академия” и е предназначена за деца и ученици от 7 до 14 годишна възраст, организирани в две възрастови групи: А - от 7 до 10 години и Б – от 11 до 14 години.

На 2 август, НХА ще отвори врати за чудната академия. Всеки делничен ден на август, от 9.00 – 13.00 и от 14.00 - 18.00 часа (с обедна почивка от 13.00 до 14.00), в ателиетата и двора на ул. „Шипка” №1, преподаватели и студенти ще рисуват и ще експериментират заедно с младите участници.

В проекта участват преподаватели, докторанти, бакалаври и магистри от специалност „Теория и практика на художественото образование”. Ръководител на проекта е доц. д.изк. Петер Цанев.

Лятната академия предлага четири образователни модула: академичен; експерименталено-творчески; пленер; посещения на музеи и галерии:

- Академичният модул включва: съобразени с възрастта, фундаментални знания за историята на изобразителното изкуство, видове и жанрове изобразителни и визуални изкуства, основи на рисуването от натура, принципи на композицията.

- Експерименталният модул включва: експериментиране с художествени материали и похвати, уъркшоп панорама, креативни игри за наблюдателност, зрителна памет, въображение.

- Модулът „Пленер” включва: задачи за наблюдение на природни форми; проучващо рисуване - скици; анализ и творческа трансформация на събрания материал; екипен продукт – Еко-алея.

- Модул „Посещение на музеи и галерии” ще се проведе в сътрудничество с музейните експерти. Участниците ще се запознаят с историческия център на София и с основните музеи с национално значение. Ще разгледат експозициите, придружавани от специалисти.

На 30 и 31 август в Ателие №1 на НХА, ул.”Шипка”№1, на специална изложба ще бъдат показани най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия` 2010”. На завършилите целия курс ще бъдат издадени свидетелства за участия.

Пък и цените им си струват:

В таксата са включени разходите за бои и материали
- от 9.00 – 13.00 часа – 15 лв. ;
- от 14.00 – 18.00 часа – 15 лв.

За цял ден - от 09.00 – 18.00 часа – 25 лв.

При записване за по-големи периоди - отстъпки от цената.

• Такса за целия курс – 350 лв.

• Заявки и записване на тел: 988 17 02 – учебен отдел;

• Таксите се внасят в деня на записването в Учебен отдел на НХА, ул.”Шипка”№1, ет.1

За повече информация можеш да потърсиш Мария Ландова на телефон 0888 148 715 или на адрес: [email protected]
 

More from View Sofia

More Лица