Следва

Времето на Furla

Да или Не на "котешките" очила

Остана още има-няма един месец слънчево време, ни ние знаем, че слънчевите очила не са само за лятото, те са и задължителен есенен и зимен аксесоар...

Fashion преди 13 години

Остана още има-няма един месец слънчево време, ни ние знаем, че слънчевите очила не са само за лятото, те са и задължителен есенен и зимен аксесоар.

А като говорим за очила, нямаше как да не забележим една интересна тенденция, която вече втори сезон се развива в по модните подиуми.

Става дума за „котешките” очила. Тяхната форма може да бъде много различна и интересна, в зависимост през чий дизайнерски поглед е пречупена, но общият признак е един – разширена горна част, която придава на видът ти този строг, котешки поглед.

За лятото ги видяхме при кого ли не, прозрачните неонови нюанси на Prada, строгият ретро дизайн на Rochas, интересната силна интерпретация на Alexander Wang (на снимката горе) , както и още на много, много места.


Dsquared2 и Prada Fall 2010

В зимните колекции пък, основната идея се запазва, но формата се развива. Вдъхновени от 40-те и 50-те години на миналия век (както всичко за студения сезон), тези очила могат да бъдат видени от такива с прозрачни диоптрични стъкла при Prada, до големия размер на Dsquared2.

Това е и новият ни въпрос към теб. Ще се възползваш ли?

Е, да или не на „котешките очи”?


 

More Fashion