Следва

Конкурсът „Коя е звездата на България” продължава

Trend Report - Tатуировките като задължително облекло

Какво е общото между Дейвид Бекъм, Лени Кравиц и Томи Лий? Да, секси са, но ги свързват и красивите им татуировки...

Fashion преди 13 години

Какво е общото между Дейвид Бекъм, Лени Кравиц и Томи Лий? Да, секси са, но ги свързват и красивите им татуировки.

И ако има нещо, с което мъжете модели и новата генерация първи дами в Европа могат да се съгласят, то това отново са рисунките по тялото.

Тази година, мъжките модни шоута в Париж и Милано приличаха на затворнически дворове с мрачни мъже, разхождащи татуировките си по подиума.

Дори дизайнерът Марк Джейкъбс извика личния си татуировчик, който да „напечата” моделите с логото на Louis Vuitton, слагайки ударението по уникален начин върху мъжките чанти на прочутата марка.



снимки style.com - ревю на LV за пролет/лято 2011


Този сезон, татусите определено са последната дума на модата.

Иначе разбра ли? Пресата в Англия клюкари факта, че Саманта, съпругата на новия британския премиер Дейвид Камерън, има татуиран делфин на глезена.




Когато дадена тенденция се популяризира от модни величия и сериозни политически фигури знаеш, че някой прави нещо нередно. Или в този случай – всички.



Татуировките се превърнаха във вездесъщо клише на пагубния стил.
Нещо като Кърт Кобейн. Но от гледна точка на личния стил, в татуировката има нещо мистично и провокативно.


Например, хората, които не обичат да четат книги, са по-склонни да татуират тялото си. Виктория Бекъм – която през 2005 г. заяви, че не е прочела нито една книга през живота си – носи молитва на иврит върху задната част на врата си. Нейният съпруг пък, Дейвид, беше подигран, че е сбъркал името на жена си в индийския текст, стоящ на десния му крак.

Вероятно, тези красиви и древни езици вече не прославят народите си, а пропагандират фешън позата по един плосък начин.



В татусите има нещо, което накърнява елегантността и на най-красивата жена. Прелестната приятелка на Джордж Клуни Елизабета Каналис е перфектното доказателство за това.

Тя носеше уникална червена рокля на Roberto Cavalli по време на Оскарите, но венеца от рози на дясната й ръка я направи да изглежда все едно чака на опашка за нощен клуб, вместо да е гост на наградите.

„Поне розите изглеждаха по-добре от това, което прикриваха… по-ранна татуировка”, иронично заяви Еминем.


И когато Елизабета вече едва ли вече харесва рапъра (или най-малкото неговата музика), Анджелина Джоли се оплака от името на втория си съпруг Били Боб Тортън, татуирано около рамото й.


Има някакъв самонараняващ елемент в екстравагантния боди арт на Джоли. Всяка татуировка по тялото й се опитва да заздрави важен момент от живота на актрисата, сякаш тя не може да ги запомни.



  За 10 години образът на Анджелина Джоли премина през холивудско пакостливо дете, през съпруга на крадец, през майка Тереза и стигайки до посланик на ООН.

Красиви или не, татуировките остават важна част от стайлинга на модерния човек. Макар и малко ретро, рисунките по тялото остават завинаги и трябва да се съобразяваме с тях.
 

More Fashion