Следва

Светски живот. Сватба като никоя друга. История в картинки

Искаш той да те слуша? Тогава просто го чуй!

Имала ли си случаи, в които искаш да кажеш нещо важно на половинката си, а той те гледа с отегчение и нервно да...

Лица преди 13 години

Имала ли си случаи, в които искаш да кажеш нещо важно на половинката си, а той те гледа с отегчение и нервно чупи пръсти, надявайки се разговора да свърши по-бързо? Сигурни сме, че това е част от битието на всяка една двойка, затова решихме да ти помогнем. Попитахме мъжете какво мислят по въпроса и ето няколко метода, чрез които да го накараш да се съсредоточи върху това „за какво иде реч”.

Знаем, че жените са добри в споровете, но това определено не важи за силния пол. При нас практиката е такава, че кимаме одобрително с глава, дори и да не разбираме нищо от това, което жената ни казва.

Нека си го кажем направо – всяка двойка има проблеми. За жалост ние мъжете не умеем да се концентрираме толкова добре, колкото жените. Точно там е и точката на пресичане – ако знаехме как да изслушваме, нямаше да има скандали! Нямаше да има и недоизказани неща, които биха заздравили и връзката. И секса.

Погледни обаче през мъжките очи – ние не виждаме само спортни канали, деколтета и новите плеймейтки. Силният пол знае кога и как да остане фокусиран, докато му обясняваш за майка си, за новата си колежка или за мисълта да си направите бебе, например. (Е, това си е сериозно, наистина).



ОК, да процедираме така! Помисли си дали той е подходящият слушател – все пак, ако работи по 12 часа на ден едва ли ще има желание да те слуша! Ако си научила нова дума като „фън шуй”, не бързай да споделяш удоволствието си с него. Или ако не издържаш да споделиш преживяванията си през деня – използвай по-малко детайли. Все пак, мъжете имаме бутонче „Mute”, което сме сигурни, че знаеш за какво служи.

Обърни внимание на съществената част от това, което искаш половинката ти да чуе. Бъди по-сдържана в изказването. Мъжкият мозък има една много добре овладяна избирателна пропускливост на женските думи. Това обаче става само когато разговорът започне да става непоносимо досаден. И друго – не се опитвай да натякваш за излишни неща, ако искаш да избегнеш свади от типа на „Ти не ме разбираш и не ме слушаш”.

Ако искаш мъжът ти да те желае дори и да бърбориш непрекъснато, използвай повече жестове, докато говориш. Те определено привличат внимание - питай италианците. И не мисли, че той е идиот и не може да те разбере, а просто го предразположи към разговор след тежък и за двамата ден. Този метод е доста ефективен, особено ако разказваш какво бельо си мерила днес.

Дотук добре, но ако все още не успяваш да спечелиш вниманието му, вземи в ръце тежката артилерия. Знаем, че си готова на всичко за любимия, затова крайната мярка е лек, но изтънчен намек за секс след края на разговора. Тогава, бъди сигурна, че цялото му съзнание ще бъде насочено към теб и, повярвай, нищо не би го фокусирало повече от мисълта за секс след разговор. Това е същото както при децата, които знаят, че ще получат колело при отличен успех в училище и правят всичко по силите за оценка „6” по шестобалната.



Затова спести дългите и скучни речи за приятелките си. Ако искаш мъжът ти да те слуша, просто бъди кратка, точка и ясна!
 

More Лица