Следва

Скок-подскок, пак нови колекции във ViewSofia Shop

Влюбване в Италия

Влюбване в Италия е официалното име на 19-тия календар на Lavazza, гордо представян от Lavazza от години...

Fashion преди 13 години

Италия е страната на любовта. Или по-скоро е страната, където да се влюбиш. Може би има нещо във въздуха, което запалва страстта. Или може би, е в красотата на пейзажа и архитектурата, която естествено предизвиква най-благородното чувство: любовта.

Точно това ще опише календарът на Lavazza за 2011: красотата на влюбването, когато си в Италия, разказвайки шест различни истории по ироничен, сюрреалистичен, страстен или безгрижен начин. Шест интимни момента включващи него, нея и кафето.

(Пролог към календара за 2011: ВЛЮБВАНЕ В ИТАЛИЯ)


Влюбване в Италия е официалното име на 19-тия календар на Lavazza, гордо представян от Lavazza от години, благодарение на поредица световни фотографи, помолени да дадат своите лични, уникални интерпретации на “Белпаезе”.


Следвайки големите стойности на Италия, изобразени в изданието на календра за 2009-та от Ани Лейбовиц, и темата за известните италиански песни, интерпретирана от Майлс Олдридж през 2010 г., Марк Селигър, известният американски фотограф на звездите, бе помолен да увековечи същността на Италия.

Работата на Селигър е показвана в музеи и галерии по цял свят, и той е най-известен с креативните си кадри, които трансформират истинския живот в изкуство.

Темата „Аморе” (любов) – и най-вече, влюбване в Италия, е една от тези оригинални, необикновени теми, които са предизвикателство за фотографа, но могат също да покажат неговата персоналност и стил. Lavazza отново предпочете да говори за италианския стил, защото в Италия, както се казва в календара: „Може би има нещо във въздуха, което запалва страстта. Или може би е в красотата на пейзажа и архитектурата, която естествено предизвиква най-благородното чувство: любовта."

В кадрите, заснети за 2011-та, Селигър хваща романтичното, чувствено настроение на срещата на двама влюбени: символичната, естетична красота на влюбването в страна, където всичко е изкуство – особено през очите на влюбена двойка или на талантлив фотограф.

Селигър обрисува любовта по интимен, игрив начин, експериментирайки с класически италиански пейзажи, превръщайки хумора в атмосфера, която може да бъде почувствана във всеки кадър, чрез непосредствен фотографски стил, който е универсално разбираем.

Ето как изглежда италианската приказка на Lavazza в седем удивителни кадъра:

Корицата - Купидон



Образ: Бил Джентъл
В едно типично италианско кафене, модерен Купидон се наслаждава на еспресо Lavazza, което ще го вдигне, за да започне работният му ден.

КАПРИ – януари/февруари




Образи: актрисата Оливия Уайлд и съпругът й филмовият режисьор Тао Русполи
Нежно събуждане на фона на носа на Капри.

Неапол - март/април




Образи: Енрике Паласиос и Моника Кастило
Духнати от бриза, снежно-белите воали контрастират на светлосиньото средиземноморско небе, пресъздавайки истинска неаполитанска любовна история.

Верона - май/юни



Образи: Нут Сиър и Седрик Бир
Верона: балконът на известните влюбени и един модерен Ромео, който е скочил от небето със своя парашут с формата на чаша кафе.

Тоскана - юли/август



Образи:
Лилиана Домингес и Алесандро Джиалокоста
В пшенично поле - типичен тоскански пейзаж – двама влюбени си почиват зад купа сено с формата на чаша за кафе.

Венеция - септември/октомври

 


Образи: Вайълет Бъд и Violet и Енрике Пласиос
Венеция: високи води, магическа нощна атмосфера, еспресо ... перфектна прелюдия към любов.

Флоренция - ноември/декември



Образи: Джейза Киминадзо и Иван Олита
В традиционна италианска градина, двама млади влюбени са са окичени със светулки!

Върховно изживяване!

 

More Fashion