Следва

И Нико Тупарев хлътна по младо, но богато девойче

My Style: Маги Желязкова и постоянните течения в личния й гардероб

Мисис България 2003 Маги Желязкова отдавна не е известна само с титлата си на красавица. От години тя ни радва от малките екрани с клюки...

Лица преди 13 години

„Мисис България” 2003 Маги Желязкова отдавна не е известна само с титлата си на красавица. От години тя разнообразява малкия екран с клюки и разговори по женски.

Маги има най-прекрасната коса в родния ефир, комбинирана с изчистен, елегантен и лесен за преглъщане стил.

Така, малко по женски и много модно се срещнахме с нея, за да обсъдим постоянните течения в личния й гардероб – сред тях водещи места заемат вечното черно и брошките цветя, от които има много, винаги по две и слага навсякъде за свежест.

VS: Как би определила стила си?
МЖ: Аз съм от хората, които много рядко променят стила си. Откакто съм в съзнателна възраст като жена, която е изградила себе си, се обличам спортно-елегантно, което означава, че обичам комбинацията на дрехите ми да бъде съчетание между някакъв спортен елемент, като дънки, с официално стилно сако с риза отдолу. Що се отнася до официални поводи, жената е стилна и привлекателна в рокля, а любимата ми дължина е два или три пръста под коляното. Не обичам късите поли, не защото не мога да си го позволя, просто за мен тази дължина никога не е била сексапилна или елегантна. Не отричам и дългите рокли, но за много официален повод.

VS: Какво не спираш да си купуваш?
МЖ:
Аз не спирам да пазарувам непрекъснато, което вече оценявам като болестно състояние. Но може би, защото съм от хората, които много се интересуват от мода и обичат да експериментират в собствения си стил. В гардероба си имам 10 или 15 черни сака, които се различават единствено в цепките отзад, в копчетата и т.н., но аз намирам разлика във всичко. Аз съм зодия Дева и съм много крайна, правят ми впечатление много дребни неща. Лятно време обичам да се обличам в бели цветни тонове, докато през зимата, ако ми погледнете гардероба, ще си кажете, че тази жена има само 5 тоалета, просто защото всичко е тъмно и черно.

VS: Любими лейбъли имаш ли?
МЖ:
Не робувам на марки в никакъв случай. Мога да кажа дори, че имам много малко марки в гардероба си. Предпочитам български дизайнери, понеже в работата си като модел съм се докосвала до много такива. Една от любимите ми е Capasca, умирам за тази фирма. Страшно много ми харесва комбинацията на Вергиния Здравкова корсет и дънки, освен това тя прави жестоки обувки. Иначе, от световно известните дизайнери съм страхотен фен на Dolce&Gabbana, заради този стил, който имат – прекалено многото верижки, кожени неща, свлечени дънки. Emporio Armani харесвам отново заради спортната линия. Не спирам да нося и Zu Elements, те са ми много любими.



Не понасям Just Cavalli, това ми е най-омразният лейбъл, защото е прекалено помпозен, шарен и екстравагантен, нещо, което не харесвам. Аз съм по-обрана, обичам стилни, изчистени неща. Не прекалявам с бижута. Ако нося нещо е часовник или много голям пръстен, но един, или много големи обици, но отново само тях.

VS: Купуваш ли неща, които никога не носиш?
МЖ:
Да. Съвсем скоро си правих почистване на гардеробната стая и раздадох страшно много дрехи. Не си изхвърлям дрехите, аз си ги трупам с години, защото те обикновено са носени един или два пъти и съм вярвала, че някога ще ми влязат в употреба. Тогава видях, че имам доста неща, които са си още с етикетите. Не съм ги облякла, защото съм ги изгубила от поглед и съм ги забравила, понеже трупам непрекъснато.

Наскоро с една приятелка се озовах в аутлета на Zara, влязохме от любопитство и накрая с 200 лева излязох с три торби дрехи. Не се притеснявам да го кажа. Купувам скъпи неща, когато са ми харесали много. В тази връзка не искам да ме е яд, че съм дала 500 лева за екстравагантни дънки, които, като човек в медийното пространство, не мога да си позволя да облека повече от два или три пъти. А едни класически сини джинси мога да комбинирам с много повече неща.

VS: В секънд хенд влизаш ли?
МЖ:
Не, не съм влизала. Малко съм предубедена към дрехите втора употреба, защото са носени от други хора, а аз вярвам в енергията. Знам, че често изпадат много готини неща, но съм категорично против.

VS: Тогава какво мислиш за енергийните бижута?
МЖ:
От всички неща, които са излезли, съм пробвала единствено Power Balance и не знам, дали защото си внушавам, но откакто го нося, спя много спокойно, дори се успивам, което не е характерно за мен. Водя много динамичен начин на живот, а с нея ми е по-спокойно. Може наистина да е от внушение, не знам.

VS: Имаш ли нещо, което не спираш да носиш?
МЖ:
Имам едни стари бели дънки от 1993 година. Те са широки, провиснали и колкото повече ги пера, толкова повече избеляват и се късат, и това лято ги „скъсах” от носене.

VS: Какво има в дамската ти чанта?
МЖ:
Любимите ми чанти в ежедневието са големи торби, не нося малки чанти. Портфейлът ми е много обемист и тежък, вътре са ми очилата, цигарите – не пуша, но винаги нося с мен едни цигари – запалката, телефони, ключовете от колата, парфюм задължително, мокри кърпички, за да си махам грима, понеже ме дразни много.

VS: Без какво не излизаш от вкъщи?
МЖ:
Без телефоните и ключовете от колата. От всичко друго мога да се лиша, но не и от комуникацията и връзките с хората.

VS: Как се гримираш тогава?
МЖ:
Не нося грим в ежедневието си. От 14 годишна съм на подиума, а вече толкова време и в телевизията, и все с грим. В момента, в който приключа снимки, веднага го свалям. Навън ходя само с крем, дори без основа. Но съветвам дамите, които не са обременени с грим и умеят да се гримират, да го правят, ако така се чувстват по-добре.

VS: На какво ухаеш?
МЖ:
Последно на Chloe, преди това на Burberry и Dolce&Gabbana L'Imperatrice. Сменям ги много често. Всеки един аромат в годините ми носи някакви емоции. Когато го усетя, той ме връща във времето назад, затова не ги повтарям, защото не искам да повтарям емоции, а да преживея нови.



VS: Как поддържаш форма?
МЖ:
Не я поддържам никак. Аз съм била лекоатлет в училищните си години. Сега карам редовно ски, кънки и т.н. Възпитана съм в онова време, когато физическото възпитание все още имаше значение. Сега се събличам зад сцената с 14, 15 20 годишни момичета и виждам каква е разликата между момичета, които дори не са родили, и мен. Спортът е важен!

Днес, единственото, което правя, е масажи, антицелулитни. Всяка сутрин се качам на кантара и ако има нещо излишно, автоматично преминавам на разтоварващ режим на хранене, но не и на диета.



VS: Коя от тенденциите на този сезон задължително ще приложиш?
МЖ:
Мисля да променя цвета в гардероба си, понеже толкова много черно малко ме притеснява. Много ми се иска да имам червено и бяло палто или нещо много тъмно лилаво. Ползвам услугите на шивачка, която ми шие много неща. Имам много идеи, вдъхновявам се от много дизайнери и марки едновременно, след което събирам всичко това в едно, което тя ми изпълнява много добре. Прибягвам до нея, защото с годините и работата ми като модел се научих какво ми отива и обичам да подчертавам нещата, които са ми плюс.

VS: Какво първо забелязваш в един мъж?
МЖ:
Ръцете, защото това е важно. Модата не е само дрехи, тя е начин на мислене и излъчване, и поддръжка. Иначе, първото което гледам са обувките. Аз съм на принципа, че ако трябва да има нещо скъпо в аутфита, това трябва да са обувките и чантата, от там нагоре можеш да си позволиш и нещо по-обикновено. Държа обувката да е чиста.

VS: Ти какви носиш?
МЖ: Привърженичка съм на високите обувки, на стилния красив тънък ток. Още не мога да свикна с платформите и дебелите прави токове. Трябва да е нещо много специално, за да ме впечатли. Не обичам и прекалено острите. Харесвам елегантни и изчистени, общо взето всичко трябва да е изчистено. Любимите ми обувки за лятото са високи сандали с две каишки – една през пръстите и една през глезена – имам поне 20 такива.

VS: А за ефир кой те облича?
МЖ:
Обличат ме Marithe - също марка, която много обичам, имам много техни неща, макар и да не се препокрива напълно със стила ми.

VS: С какво една жена, никога не би сбъркала в облеклото си?
МЖ:
Черната тясна рокля – класиката в жанра. Дори и на по-пълни жени, една обрана черна рокля с малко по-дълъг ръкав или гол гръб би свършила перфектна работа.

 

More Лица